Ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των ακτινοθεραπειών στα δημόσια νοσοκομεία

ΚΩΣ: H KYA, η οποία αποτελεί τροποποίηση της απόφασης του 2010 για την «Ολοήμερη λειτουργία Νοσοκομείων», εκτιμάται ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, για τη διεύρυνση της λειτουργίας πολλών νοσοκομείων του ΕΣΥ, πέραν της μίας βάρδιας στα συγκεκριμένα πεδία. Υπολογίζεται ότι η αναμονή στα δημόσια νοσοκομεία για ριζικές ακτινοθεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο ξεπερνάει τους τρεις μήνες.

Στην πράξη, λοιπόν, ξεκαθαρίζεται το τοπίο των αμοιβών Ακτινοφυσικών και Τεχνολόγων, που αποτελούσε μια γκρίζα περιοχή, στην οποία κάθε νοσοκομείο προσέφερε ό,τι ήθελε συχνά ιδιαιτέρως χαμηλού ύψους, αποτελώντας ένα αντικίνητρο για τους επιστήμονες να δεχθούν να αυξήσουν τα ωράρια λειτουργία τους.
«Η ΚΥΑ για την ολοήμερη λειτουργία των ακτινοθεραπευτικών τμημάτων που είναι προς δημοσίευση είναι το δεύτερο σοβαρό βήμα για τον μεγάλο όραμα της Ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να μπορεί κάθε ασθενής να κάνει την ακτινοθεραπεία του σε μηχανήματα εξαιρετικής τεχνολογίας και στον σωστό χρόνο χωρίς καθυστερήσεις», αναφέρει στο News4Health o Γ. Πισσάκας, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και συντονιστή διευθυντή του Ακτινοθεραπευτικού Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».
Όπως εξηγεί, το πρώτο βήμα έγινε όταν, χάρη στα ΕΣΠΑ και τις δωρεές που έγιναν την τελευταία 5ετία (με κυρίαρχη την δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) ο Δημόσιος Τομέας βρέθηκε με τα 2/3 του εξοπλισμού του να είναι τελευταίας τεχνολογίας.
«Στην πλήρη εφαρμογή της πάντως η ολοήμερη λειτουργία όλων των ακτινοθεραπευτικών θα μειώσει τις αναμονές στην Αθήνα κατά ένα τουλάχιστον μήνα», πρόσθεσε ο κ. Πισσάκας.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι αλλάζει η ΚΥΑ εδώ.
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/304110/anoigei-o-dromos-gia-ayksisi-ton-aktinotherapeion-sta-dimosia-nosokomeia

Latest..

Εντοπισμός πλαστικών στη θάλασσα με τηλεπισκόπηση – Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στο πείραμα του Παν. Αιγαίου

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στο πλαίσιο της πολύπλευρης συνεργασίας που αναπτύσσει με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσω του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Μιχάλη Ρούσση, που … [Read More...]