Ανοίγουν την Κυριακή οι κάλπες για τον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας

ΙΚΑΡΙΑ :

Ανοίγουν την ερχόμενη Κυριακή οι κάλπες σε 40 εκλογικά τμήματα προκειμένου οι δικηγόροι να εκλέξουν τη νέα ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ). Εκλογές θα διεξαχθούν και στους υπολοίπους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και όπου χρειαστεί θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογικής αναμέτρησης.
Ο ΔΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές αυτή τη φορά δεδομένου ότι θα πρέπει να τηρηθούν πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού.
Αναλυτικά για την φετινή εκλογική αναμέτρηση ο ΔΣΑ αναφέρει:
«1. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ θα διεξαχθούν την Κυριακή 28.11.2021 και τη Δευτέρα 29.11.2021 από 07:00 έως 19:00. Σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων Προέδρων δεν συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 50% συν 1 θα διενεργηθούν εκλογές μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων Προέδρων την Κυριακή 5.12.2021 και Δευτέρα 6.12.2021 από 07:00 έως 19:00.
2. Προκειμένου οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούν με όρους υγειονομικής ασφάλειας και να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αλλά και με τρόπο που να συνάδει με το κύρος και στην αξιοπρέπεια του λειτουργήματός μας, θα υπάρξει διευρυμένος αριθμός εκλογικών τμημάτων (40 τμήματα αντί των 26 τμημάτων στις προηγούμενες αρχαιρεσίες) και μειωμένος αριθμός εγγεγραμμένων ανά τμήμα.
3. Τα 40 εκλογικά τμήματα κατανέμονται ως εξής: 6 τμήματα στα γραφεία του ΔΣΑ, 16 στη Στοά του Βιβλίου, 2 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, 4 στο ΑΚΚΕΔ, 2 στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, 2 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και 8 στο ξενοδοχείο Τιτάνια. (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας).
4. Οι συνάδελφοι έχουν ήδη ενημερωθεί για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με προσωποποιημένη πληροφόρηση (sms , email), ενώ μπορούν να ενημερωθούν σχετικά και από την ιστοσελίδα του Συλλόγου.
5. Κατά την προσέλευση στο εκλογικό τμήμα θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε
α) πιστοποιητικό εμβολιασμού , είτε
β) πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) , είτε
γ) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για τον COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών.
6. Οι Εφορευτικές Επιτροπές έχουν την ευθύνη τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων».
Law and order
Σχετικά

Latest..

ΚΚΕ Λήμνου: Τιμούμε την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης – Σβήστε άμεσα από το μνημείο το όνομα που προσβάλει τη μνήμη των Λημνίων πατριωτών.

ΛΗΜΝΟΣ: Τιμούμε την επέτειο της εθνικής αντίστασης με τους αγώνες του σήμερα, ενάντια στον καπιταλισμό, το σύστημα που γεννά το φασισμό, την προσφυγιά, τις κρίσεις, τους … [Read More...]

Σάββατο 27 Νοεμβρίου: 82 θάνατοι – 641 διασωληνωμένοι. 47 κρούσματα στη Λέσβο – Υπάρχει κρούσμα Όμικρον στην Ελλάδα;

ΛΕΣΒΟΣ: Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19)/// Δεδομένα έως 27 Νοεμβρίου 2021, ώρα 15:00 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα … [Read More...]

Αναρτήθηκαν οι πίνακες επιλαχόντων και απορριπτέων υποψηφίων ΟΒΑ Όπλων-Σωμάτων και Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς-Διευκρινίσεις ΓΕΣ για του επιτυχόντες έφεδρους και οπλίτες ΟΒΑ

ΛΕΣΒΟΣ: Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ (www.army.gr) οι πίνακες επιλαχόντων και απορριπτέων υποψηφίων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης Όπλων-Σωμάτων και Ειδικών Δυναμεων … [Read More...]