Ανοιχτή επιστολή προς μέλη και αναγνώστες του ThePressProject

ΙΚΑΡΙΑ:
Την περασμένη εβδομάδα μας επιδόθηκε η απροειδοποίητη και αναιτιολόγητη απόλυσή μας από τη διοίκηση του ThePressProject.
Τον Νοέμβριο του 2018, η πίστη μας στο όραμα για ένα διαφορετικό υπόδειγμα μέσου ενημέρωσης και για την ανεξάρτητη, αδέσμευτη και υποστηριζόμενη αποκλειστικά από τους αναγνώστες ερευνητική δημοσιογραφία που ονειρευόμασταν, μας οδήγησε να περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη, καλή πίστη και δημιουργικό πάθος συγκεκριμένα πρόσωπα και να βάλουμε μαζί τους την υπογραφή μας στο καταστατικό του ThePressProject της μετά Εφήμερου εποχής.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής ο κόσμος βρέθηκε δίπλα μας, πίστεψε και μας έδωσε τα φτερά να ζήσουμε την πραγματοποίηση αυτών των συναρπαστικών ιδεών, ως υπερήφανοι εργαζόμενοι και ως μέτοχοι της εταιρείας.
Σήμερα, τρία χρόνια μετά από το ξεκίνημα αυτή της πορείας και πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Κώστας Εφήμερος μας υποδεχόταν στα γραφεία του Μεταξουργείου ως απλούς εργαζόμενους, λαμβάνουμε την απροειδοποίητη και αναιτιολόγητη καταγγελία της σύμβασή μας -κατ’ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη- από ένα καθεστώς συγκεντρωτισμού, αυταρχισμού, απαξιωτικών συμπεριφορών και προσωπικής αυτοπροβολής, χωρίς να προηγηθεί καμία συλλογική απόφαση. Μεγάλες ιδέες, μικροί άνθρωποι.
Προφανώς και η απόλυση δύο δημοσιογράφων μέσα στο ζοφερό μηντιακό τοπίο δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο, αποφασίσαμε να την δημοσιοποιήσουμε καθώς αυτή η τελευταία εξέλιξη έρχεται να επισφραγίσει μία σειρά αποφάσεων και συμπεριφορών που πλήττουν την ίδια την ουσία και τον προσανατολισμό του εγχειρήματος. Οι ιδέες δεν πεθαίνουν, τις είδαμε να ζουν και θα συνεχίσουν να μας κινούν. Καλή τύχη και καλή δύναμη.
 
Μηνάς Κωνσταντίνου
Νάντια Ρούμπου
Απολυμένοι και μέλη του ΔΣ του ThePressProject

Latest..

(no title)

ΙΚΑΡΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ικαρίας καλεί σε Συγκέντρωση-Συζήτηση για την Υγεία στην Ικαρία την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στη πλατεία Αγίου Κηρύκου με ομιλητές τον Ανδρέα Ξανθό … [Read More...]

ΑΔΜΗΕ: Πού κολλάει η έγκριση του δεκαετούς προγράμματος των €2,3 δισ. για την ηλεκτρική διασύνδεση Δωδεκανήσων – ΒΑ Αιγαίου

ΛΗΜΝΟΣ: Απόκλιση €400 εκατ. στο κόστος για τα Δωδεκάνησα δημιουργεί παλιότερη μελέτη της ΡΑΕ – Σε νέο πόρισμα προσανατολίζεται ο Ρυθμιστής Μετ΄εμποδίων εξελίσσεται η έγκριση από … [Read More...]