Αντιδράσεις για το Θεματικό Πάρκο στην παραλία Σκάλας Ερεσού

ΛΕΣΒΟΣ:

Ανακοίνωση από την Τοπική Κοινότητα ΕρεσούΑξιότιμε κ Δήμαρχε,
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την υλοποίηση του Θεματικού Πάρκου στη Σκάλα Ερεσού.
Ωστόσο Μέλη του Συμβούλιου Ερεσού έχοντας πάντα “ανοιχτή γραμμή” επικοινωνίας με τη τοπική κοινωνία και έπειτα από την εκφορά διαφόρων απόψεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το εν λόγω έργο, προχώρησε σε διαβούλευση με τις συλλογικότητες της Ερεσού και πλήθος κατοίκων.
Από αυτή προέκυψε ότι οι σύλλογοι: 
Φορέας ανάπτυξης και προβολής Ερεσού
Πολιτιστικός σύλλογος Ερεσσιων ο Φανιας
Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων
Ιππικός σύλλογος ερεσσού Άγιος Γεώργιος Τατάρια
Αθλητικός όμιλος Παπανικολής Ερεσού,
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου
συμφωνούν με την υλοποίηση του έργου.
Ο σύλλογος….. Θεόφραστος επιφυλάσσετε έως ότου έχει πληρέστερη ενημέρωση.
Επίσης θεωρούμε χρήσιμο και αναγκαίο να υπάρξει, στην Ερεσό, αναλυτική παρουσίαση του έργου από τους αρμόδιους.
Τέλος θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι στην τοποθεσία που επιλέχθηκε για την χωροθέτηση του έργου δεν τίθεται θέμα όχλησης παραθεριστών και λουομένων.
Με εκτίμηση
Τοπικοί σύμβουλοι Ερεσού
Αμερικάνου Άρτεμις
Πλωμαριτογλου Αργύρης
Καράστρατης Ιωάννης
Ανακοίνωση Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Τοπικής Κοινότητας Ερεσού, η οποία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την τοποθέτηση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού για την υλοποίηση «Θεματικού Πάρκου» στην παραλία της Σκάλας Ερεσού, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι:
Το Δ.Σ. του Φορέα δεν είναι αντίθετο σε καμία αναπτυξιακή πρόταση του Δήμου, αρκεί να δοθεί η απαραίτητη ενημέρωση για το έργο, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.
Μόλις λάβουμε τη σχετική ενημέρωση θα συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση προκειμένου να παρθεί η τελική μας απόφαση.
Και οι αντιδράσεις:
Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία της Παραλίας Ερεσού
ΝΑΙ στο Θεματικό Πάρκο μα ΟΧΙ στην Παραλία της Ερεσού.(English below..)Σκοπος του ψηφίσματος αυτού  είναι η Προστασία της φυσικής και παρθένας ομορφιάς της δυτικής πλευράς της παραλίας Ερεσού.Δεν είμαστε σύμφωνοι/ες με τη διεξαγωγή ενός τέτοιου έργου πάνω στην παραλία (περιοχή Αφεντέλη) και σε κανένα σημείο της παραλίας.
Ταυτόχρονα είμαστε διατεθιμένοι να υποστηρίξουμε την υλοιποίηση του σε νέο χώρο, ο οποίος θα σέβεται τη φύση, το περιβάλλον και την κοινότητα.
Κανένα τσιμέντωμα – καμία παρέμβαση της παραλίας που δίνει παράλληλα μελλοντικό πάτημα για την επιχειρηματική εκμετάλλευση της, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα που την κάνει μοναδική επιλογή μέχρι σήμερα .Εμείς, δημότες, κάτοικοι, μέτοικοι, Ερεσιώτες από καταγωγή και φίλοι της Ερεσού, ζητάμε την στήριξή σου, για εμάς, για εσένα, για την Γή, για τα παιδιά μας!
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ειναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας!Στειλτε email στο γραφειο του δημάρχου κ. Βέρρου dimarxos@mwlesvos.gr 
Ψήφισμα και συγκέντρωση υπογραφών εδώ
Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2000 υπογραφές!

Latest..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ σήμερα να ανακοινώνει 21 νεκρούς από την πανδημία φτάνοντας στο σύνολο πλέον τους 12.405 θανάτους … [Read More...]

Κορωνοϊός: 12.405 θάνατοι στην Ελλάδα

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ σήμερα να ανακοινώνει 21 νεκρούς από την πανδημία φτάνοντας στο σύνολο πλέον τους 12.405 θανάτους από την … [Read More...]

Αύριο με το «Βήμα της Κυριακής», αφιέρωμα στο Βόρειο Αιγαίο από το περιοδικό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» με πλούσια παρουσίαση της Λήμνου!

ΛΗΜΝΟΣ: Αύριο Κυριακή μην χάσετε στο «Βήμα της Κυριακής» το περιοδικό ΔΙΑΚΟΠΕΣ, στον πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για την Ελλάδα και τους προορισμούς της σε μία πολυτελής έκδοση 430 … [Read More...]