Αξιωματούχος EMA: To εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με τις θρομβώσεις, αλλά δεν ξέρουμε γιατί

ΛΕΣΒΟΣ:

Tο εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με τις περιπτώσεις θρομβώσεων αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία, ανέφερε την Τρίτη 6/4 υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
“Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο. Αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τι προκαλεί αυτή την αντίδραση”, δήλωσε ο επικεφαλής εμβολίων του EMA, Μάρκο Καβαλέρι, στην εφημερίδα Il Messaggero της Ιταλίας.
Είπε ότι “τις επόμενες ώρες, θα πούμε ότι υπάρχει σύνδεση, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πώς συμβαίνει αυτό”.
Πρόσθεσε οτι “μεταξύ των εμβολιασθέντων υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις θρόμβωσης σε νέους ανθρώπους από όσες θα περιμέναμε”.
Πριν από μια εβδομάδα ο ΕΜΑ είχε ανακοινώσει ότι δεν έχουν βρεθεί παράγοντες ειδικού κινδύνου που να σχετίζονται με τους θρόμβους στο αίμα και να συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Ο EMA διευκρίνισε ωστόσο πως η επιτροπή του για την ασφάλεια των σκευασμάτων αναμένεται να δημοσιοποιήσει “επικαιροποιημένες συστάσεις” για το εμβόλιο μετά τη μηνιαία σύσκεψή της που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που διανύουμε.

Latest..

Καφέ…απόλαυση!

ΛΕΣΒΟΣ: Γύρω στα 1300 μ.Χ. ένας βοσκός παρατήρησε ότι όταν οι κατσίκες έτρωγαν ορισμένα φύλλα και καρπούς, που φύτρωναν κοντά στην πόλη Μόκα, γίνονταν ανήσυχες κι έμεναν … [Read More...]