“Απειλές στους ψαράδες της Καλύμνου δεν γίνονται ανεκτές-Να ενισχυθεί η παρουσία του ΛΣ και της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή»

ΚΩΣ: Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας με παρεμβάσεις του στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λ.Σ κ. Κλιάρη έθεσε το ζήτημα των συστηματικών προκλήσεων στις οποίες προβαίνουν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Καλύμνου , οι οποίες στρέφονται εναντίον των ελλήνων ψαράδων.
Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε την ενίσχυση της παρουσίας σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή, για να ενισχυθεί ταυτόχρονα και το αίσθημα ασφάλειας των ψαράδων, που έχουν δικαίωμα να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Μάλιστα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προτείνει να εγκατασταθεί στην Κάλυμνο το ένα από τα δύο νέας τεχνολογίας περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος που παρελήφθησαν πρόσφατα.
Σε δήλωση του ο κ. Κόνσολας τονίζει:
« Απειλές και επιθετικές κινήσεις εις βάρος των ψαράδων της περιοχής δεν είναι ανεκτές. Όπως δεν είναι ανεκτή η τρομοκράτηση των Ελλήνων ψαράδων , που ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η εκδίωξη τους .
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα αυτών των πολιτών να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα απρόσκοπτα.
Το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο πεδίο της φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων, της προστασίας της αλιείας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Latest..

Τι είναι οι «ψηφιακοί νομάδες»: Η νέα τάση στον τουρισμό, διεθνώς -Τι στοχεύει η Ρόδος, δείτε τι κάνει

ΛΗΜΝΟΣ: Ενέργειες για την προσέλκυση των «ψηφιακών νομάδων» (digital nomads), που είναι η νέα παγκόσμια τάση στον τουρισμό που πήρε ώθηση μετά και την εκδήλωση της πανδημίας, … [Read More...]

Πρόταση Δήμου Μυτιλήνης για αυτόνομο φορέα που θα απαρτίζεται από πραγματικούς γνώστες του Τουρισμού

ΛΕΣΒΟΣ: Με έγγραφο που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, εκ μέρους του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, στον Περιφερειάρχη Βορείου … [Read More...]