Απλήρωτοι 3 εργολαβικοί εργαζόμενοι στο έργο του Δικαστικού Μεγάρου Χίου

ΧΙΟΣ :

Απλήρωτοι για δύο μήνες είναι τρεις εργολαβικοί εργαζόμενοι στο έργο του Δικαστικού Μεγάρου Χίου.
«Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, την ώρα που οι λογαριασμοί του ρεύματος έρχονται τριπλάσιοι σε σχέση με πέρσι και η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο», καταγγέλλουν η “Ταξική Ενότητα” Σωματείου Οικοδομών Χίου και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Η συνδικαλιστική παράταξη και το σωματείο καταγγέλλουν «όλους τους εμπλεκόμενους του έργου του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου, που αφήνουν απλήρωτους τρεις εργολαβικούς εργαζόμενους μέσα στις γιορτές για δύο ολόκληρους μήνες.
«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η εταιρία «Έπακρον» και ο εργολάβος, έχουν την απόλυτη ευθύνη, μιας και γνωρίζουν τι συμβαίνει το τελευταίο δίμηνο και δεν έχουν κάνει το παραμικρό», σημειώνουν.
Μάλιστα κατά το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με την καταγγελία «ο εργολάβος που έχει πάρει την υπεργολαβία θέλοντας να πιέσει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του για να πληρωθεί και ο ίδιος, έχει σταματήσει τις εργασίες με αποτέλεσμα να μην δουλέψουν ούτε δεκαπέντε μεροκάματα. Αλλά ακόμα κι αυτά που θα έδιναν μια οικονομική ανάσα μπροστά στις γιορτές δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.
Στο κατά τα άλλα “εμβληματικό έργο”, που έχει κάνει σημαία η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Ν. Μηταράκης αντικατοπτρίζεται η πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στην ανέχεια ακόμα και μέσα στις γιορτές», τονίζουν η παράταξη της Ταξικής Ενότητας και το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων.
«Εδώ και τώρα να σταματήσουν να παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων κοροϊδεύοντας από βδομάδα σε βδομάδα. Οι εργαζόμενοι πέρασαν τις γιορτές χωρίς φράγκο χωρίς να μπορούν να αγοράσουν ένα παιχνίδι στα παιδιά τους, ενώ δανείστηκαν για να έχουν ένα υποτυπώδες γιορτινό τραπέζι.
Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι, χωρίς καμία περιστροφή, δικαιολογίες και άλλες καθυστερήσεις», καταλήγει η καταγγελία.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Πρωταπριλιά

ΧΙΟΣ : Απρίλης, ο τέταρτος μήνας του πολιτικού έτους, με διάρκεια 30 ημέρες. Αρχικά ο Απρίλιος ήταν ο δεύτερος μήνας του δεκάμηνου ρωμαϊκού ημερολογίου με την ονομασία Aprilis και … [Read More...]