ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ :
Το Κέντρο Προληψης Χίου ναυτίλος ενημερώνει ότι το διάστημα Ιούλιος – Δεκέμβριος 2022, υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες δράσεις:

Εκπαιδευτικοί

-πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα: «Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού για τη διαχείριση των δυναμικών στην τάξη», διάρκειας 10 ωρών, σε τρεις (3) ομάδες καθηγητών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συντονίστριες ήταν τα στελέχη Ελένη Κοτσάτου και Μαρίνα Κυριάκου.
-έγινε συνάντηση ενδοσχολικής επιμόρφωσης διάρκειας 3 ωρών με τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας των σχολείων των Οινουσσών, με θέμα: «Η υποστήριξη στο ρόλο του εκπαιδευτικού για τη διαχείριση των δυναμικών στην τάξη», με συντονίστρια την Ελένη Κοτσάτου.
-υλοποιήθηκε διήμερο σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Χίου, με θέμα: «Επικοινωνία και συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους γονείς των μαθητών», με συντονιστή τον Στράτο Τσουκάρη.

Μαθητές

-διεξήχθη πρόγραμμα ανάπτυξης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, με τίτλο: «Ο εαυτός μου και οι άλλοι», διάρκειας 11 δίωρων συναντήσεων, με 2 τμήματα της Στ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Χίου. Συντονίστριες ήταν τα στελέχη Ελένη Κοτσάτου και Μαρίνα Κυριάκου.
-έγιναν παρεμβάσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και την πρόληψή τους σε όλες τις τάξεις (σύνολο 9 τμήματα) του Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Οινουσσών από τους Γιώργο Ψαρούδη, Μαρίνα Κυριάκου και Στράτο Τσουκάρη.

Γονείς

-υλοποιήθηκαν 3 ομιλίες στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων της Μητρόπολης σε Νένητα, Ερειθιανή και Ευαγγελίστρια, με θέμα: «Πρόληψη κατάχρησης αλκοόλ», με εισηγητή τον Στράτο Τσουκάρη.
-έγινε μία ομιλία σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στο 1ο Δημοτικό Βροντάδου με τίτλο: «Οριοθέτηση παιδιών κι εφήβων και επίλυση συγκρούσεων», με εισηγητή τον Στράτο Τσουκάρη.
-πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων, στο 2ο ΓΕΛ Χίου, ομιλία με τίτλο: «Πρόληψη και αντιμετώπιση κατάχρησης του διαδικτύου», από τον Στράτο Τσουκάρη.
-υλοποιήθηκε μια ομιλία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων, με θέμα: «Επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά. Πρόληψη κι αντιμετώπιση», από την Ελένη Κοτσάτου.

Παιδιά (εκτός σχολικού πλαισίου)

-πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον εμψυχωτή θεατρικών ομάδων, Σταύρο Σπυράκη, εργαστήριο για το Θέατρο Σκιών και τον Καραγκιόζη για παιδιά. Από το Κέντρο συμμετείχε η Μαρίνα Κυριάκου.
-έγινε, στο πλαίσιο του εργαστηρίου, παράσταση Καραγκιόζη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Από τον ναυτίλο συμμετείχε η Μαρίνα. Κυριάκου και ο Στράτος Τσουκάρης.

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

-έγιναν 3 εισηγήσεις σε ισάριθμα εναρκτήρια σεμινάρια για τους πρωτοετείς φοιτητές των Τμημάτων Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο: «Συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης Χίου ναυτίλος με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου» και εισηγητή τον Στράτο Τσουκάρη.
-πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση του Δικτύου των Συμβουλευτικών Σταθμών Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των συνεργαζόμενων φορέων. Το Κέντρο Πρόληψης ως εξωτερικός συνεργάτης εκπροσωπήθηκε από τον Στράτο Τσουκάρη.
-συνεχίστηκε η παροχή βραχείας ατομικής συμβουλευτικής σε μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη Χίο.

Έρευνα

– ο ναυτίλος συμμετείχε σε έρευνα που διεξήγει το ΕΚΤΕΠΝ-ΕΠΙΨΥ με χορήγηση ερωτηματολογίων στις Δικαστικές Φυλακές Χίου. Στην έρευνα συμμετείχε η Μ. Κυριάκου.

Ατομικές Συναντήσεις

-πραγματοποιήθηκαν ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής με άτομα που κάνουν χρήση ή εμφανίζουν άλλες μορφές εξαρτήσεων, με τις οικογένειές τους και με άτομα με άλλου είδους ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τα οποία ζήτησαν βοήθεια. Οι συναντήσεις έγιναν κυρίως δια ζώσης, με λήψη μέτρων και διαδικτυακά ή τηλεφωνικά.
Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ναυτίλος συνεργάζεται με πρόσωπα και φορείς της Χίου, των Ψαρών και Οινουσσών, καθώς και άλλων δήμων και περιφερειών για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών.
Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Χίου
Γιώργος Ψαρούδης, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος
Ελένη Κοτσάτου, Κοινωνική Λειτουργός
Στράτος Τσουκάρης, Κλινικός Ψυχολόγος
Μαρίνα Κυριάκου, Κοινωνική- Κλινική Ψυχολόγος
Γιασεμή Κωνσταντινούδη, Γραμματέας

Latest..

Βιβλικές εικόνες στην Τουρκία, νέος σεισμός 7.7R. Εκτιμήσεις για περισσότερους από 2000νεκρούς.(βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Έκτακτο – Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Λέσβο – Ενημέρωση για όλο το οδικό δίκτυο

ΛΕΣΒΟΣ: Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με σχετικές … [Read More...]

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΧΙΟΣ : Τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα νεκροί σ’ ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο με μετανάστες. Στα τραγικά αυτά περιστατικά που σφίγγεται το στομάχι και η καρδιά υπεύθυνοι δεν είναι … [Read More...]

Αντιπλημμυρική προστασία σε Αγ. Κωνσταντίνο & Αυλάκια ζητεί από την ΠΒΑ ο Γ. Στάντζος – Και αίτημα αποζημιώσεων

ΣΑΜΟΣ: Επιστολή με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία των παραλιακών οικισμών σε Άγιο Κωνσταντίνο και Αυλάκια, που επλήγησαν το βράδυ της Κυριακής από την κακοκαιρία … [Read More...]