Απτόητοι οι Καλύμνιοι ψαράδες παρά τις «τουρκικές προκλήσεις» στο δύσκολο μεροκάματο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων

ΚΩΣ: Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια, την εποχή αλιείας της τσιπούρας, από Νοέμβριο μέχρι και Ιανουάριο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων , η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται σε βάρος των ελληνικών αλιευτικών, από Κάλυμνο και Λέρο.

Τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής. με επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργούν προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ..
Κατά τη φετινή περίοδο αν και πάλι υπήρξαν κάποιες προκλήσεις οι Καλύμνιοι ψαράδες που καθημερινά βρίσκονται στην περιοχή για το δύσκολο μεροκάματο, απτόητοι, με σύνεση, ψυχραιμία και λεβεντιά συνέχιζαν κανονικά την εργασία τους, αγνοώντας τα τούρκικα σκάφη ακτοφυλακής, ακόμη και όταν τους προσέγγιζαν.
Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και να επισημάνουμε την έντονη και δυναμική παρουσία σκαφών του ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ από τα Λιμεναρχεία Καλύμνου και Κω στην περιοχή, με συνεχείς περιπολίες Μάλιστα χθες Τετάρτη πρωί υπήρξε κάποια ένταση, με αποτέλεσμα ένα ατυχές περιστατικό με την πρόκληση ελαφρών ζημιών σε ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar του Λιμενικού, που περιπολούσε στην περιοχή. Ήδη οι ζημιές αυτές εντός της ημέρας θα έχουν αποκατασταθεί και το σκάφος θα συνεχίσει κανονικά τις περιπολίες του.
Δείτε ένα χαρακτηριστικό video που εξασφάλισε το kalymnos-news.gr με λήψη από Καλύμνικο αλιευτικό να βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και με σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής να το πλησιάζει σε «απόσταση αναπνοής»

 πηγή: https://kalymnos-news.gr

Latest..

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΛΕΣΒΟΣ: Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν , μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου … [Read More...]

Γνωστοποίηση διαδήλωσης με κωδικούς… taxisnet! – Πως θα παρακολουθούν οι δημοσιογράφοι τις δαδηλώσεις

ΛΕΣΒΟΣ: Οριοθετημένους χώρους για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν συγκεντρώσεις, προβλέπει εκτός των άλλων το Εθνικό Σχέδιο για τη διαχείριση των συναθροίσεων, που … [Read More...]