Από την εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 31 Ιούλη, από την Κ.Ο. Καραβοστάμου του ΚΚΕ και την Τ.Ο. Ικαρίας της ΚΝΕ

ΙΚΑΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ
   Στα πλαίσια των πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων  που αναπτύσσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην Ικαρία, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 31 Ιούλη, από την Κ.Ο. Καραβοστάμου του ΚΚΕ και την Τ.Ο. Ικαρίας της ΚΝΕ.

   Η εκδήλωση ξεκίνησε με ιστορικό περίπατο στον χώρο του Πελεκετού, εκεί που έγινε η «μάχη της Σχίζας», όπου τον Μάη του ΄49 καταγράφηκε η τελευταία και μια από τις πιο σκληρές συγκρούσεις των μαχητών του ΔΣΕ με τις δυνάμεις του αστικού κράτους που είχαν στρατοπεδεύσει  στο νησί.
   Στο σημείο έχει τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των ηρώων του Δ.Σ.Ε: Διαμαντής Διαμαντής, ο νεκρός αυτής της μάχης, αξιωματικός του ΕΛΑΣ, Διοικητής του Συντάγματος της Εύβοιας, ο οποίος βρισκόταν στην Ικαρία ως πολιτικός εξόριστος,  Θεολόγος Τσούνος, Φάνης Κούβαρης, Πέτρος Παναγιωτίδης, Αποστόλης Παριανός, Χρήστος Παριανός, Ορέστης Πορτέλος, Γιάννης Τσούνος, Σταμάτης Φουντούλης, Χρυσόστομος Φουντούλης και Βασίλης Φούσκας.

   Στη συνέχεια στο Καραβόσταμο, ακολούθησε αφιέρωμα στον αγώνα και τις θυσίες του κουβανικού λαού ενάντια στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό, την προσπάθειά του να περιφρουρήσει την επανάσταση και να οικοδομήσει τον σοσιαλισμό. Κεντρική ομιλήτρια η Ειρήνη Καρναβά, εκπρόσωπος του συλλόγου «εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό». Αναφέρθηκε με στοιχεία στις κατακτήσεις της Κούβας στην Υγεία, την Παιδεία, στον Αθλητισμό και Πολιτισμό. Ειδική αναφορά έγινε στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τον μακροχρόνιο αποκλεισμό τους από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
   Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και δράση του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

  Εκ μέρους του Τ.Σ της ΚΝΕ η Νάσια Καραβασίλη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο επόμενο ραντεβού για την  Παρασκευή 12 Αυγούστου ξανά στο Καραβόσταμο στα πλαίσια του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος στην Ικαρία,  του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με σύνθημα:
 « Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για ‘το μεγάλο ,το ωραίο , το συγκλονιστικό’ (Ν. Μπελογιάννης) Σοσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα”». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το hip hop συγκρότημα Urban Pulse και στη συνέχεια λαϊκό γλέντι με τους Σταύρο Νικολαΐδη και Νώντα Βαλσαμή.

Latest..

Το ΠΑΜΕ για τις δολοφονίες γυναικών: “Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα τους”

ΙΚΑΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓια τις δολοφονίες γυναικών Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των γυναικών. Να … [Read More...]

Ευχαριστήριο: Κυρίες και κύριοι του ΕΣΥ σας βγάζουμε το καπέλο και υποκλινόμαστε στην επιστημονική σας κατάρτιση

ΛΗΜΝΟΣ: Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ από καρδιάς στο υγειονομικό προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) των Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου για τον άριστο … [Read More...]

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Τι Δεν αλλάζει με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΥΠ

ΙΚΑΡΙΑ: Επικοινωνιακά τρικ από Μητσοτάκη για να βγει από την πολιτική απομόνωση μετά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων – Η σημαντική αλλαγή που δεν φέρνει η κυβέρνηση με την ΠΝΠ για την … [Read More...]

O… Βυθός των Καρδαμύλων

ΧΙΟΣ : Στιγμές από την πολύ πετυχημένη παρουσίαση του παραμυθιού "ΒΥΘΟΣ ώρα μηδέν" της Καρδαμυλίτισσας Δέσποινας Κασάπα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Τομέας της τοπικής Κοινότητας … [Read More...]