Από τη συγκέντρωση για το πολυτεχνείο στη Λέσβο

ΙΚΑΡΙΑ :

Δυναμική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Σωματείων και φορέων στη Μυτιλήνη για τα 48 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν η Στέλλα Γανωτή εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών (διαβάστε εδώ αναλυτικά), ο Μανός Μαλαμάς εκ μέρους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου (αναλυτικά εδώ) και η Σοφία Καζαμία, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου (αναλυτικά διαβάστε εδώ).
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Ζαφειρίου, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Με όπλο την πείρα των αγώνων προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις της εργατικής τάξης, του λαού». Πρόσθεσε ότι «οι πετυχημένοι αγώνες σε COSCO και “efood”, οι κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις και την “αξιολόγηση”, οι αγώνες των πληγέντων από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς, οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας της υγείας του λαού δείχνουν ότι μπορεί να φουντώσει το κύμα της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας» (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.
Σε όλη τη διάρκεια της πορείας ακούγονταν τα συνθήματα «Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική», «Εσείς σκοτώσατε Λαμπράκη – Μυρογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Το Πολυτεχνείο ζει – έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί» κ.ά.
902
Σχετικά

Latest..

Ζημιές σε ολόκληρη τη Λέσβο από τους ισχυρότατους Νοτιάδες και τις καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΕΣΒΟΣ: Οι ισχυρότατοι Νοτιάδες και οι δυνατές καταιγίδες έπληξαν χθες το βράδυ ολόκληρη τη Λέσβο. Το λιμάνι της Μυτιλήνης χθες θύμιζε Βενετία αφού η Προκυμαία είχε πλημμυρίσει. Η … [Read More...]

Στη Σμύρνη κάποτε….

ΙΚΑΡΙΑ : Θεατρική παράσταση του Θανάση Σάλτα σε σκηνοθεσία Ιωάννα Μαστοράκη στο Θέατρο της Ημέρας. “Στη Σμύρνη κάποτε”. Ένα μουσικοθεατρικό έργο αφιερωμένο στην μυριοστόλιστη … [Read More...]