Από 0% στα 24% το ΦΠΑ για την διενέργεια Rapid Test από την αρχή του 2023

ΙΚΑΡΙΑ: Παρελθόν αποτελεί για το Υπουργείο Οικονομικών η Πανδημία.
Εν μέσω του πολύ μεγάλου κύματος ακρίβειας που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά από την αρχή του έτους η Κυβέρνηση με εγκύκλιο πήρε τον μηδενικό ΦΠΑ σε Πώληση και Διενέργεια των Rapid Test, βασικότατο όπλο πρόβλεψης της ασθένειας και τον έφερε στα ”κανονικά” φορολογικά επίπεδα.
Ειδικότερα η αγορά των Rapid Test/Self Test φορολογείται πλέον με 6% ενώ για την διενέργεια Rapid Test το κόστος που επωμίζεται ο καταναλωτής στο φαρμακείο ανέρχεται στο 24% ΦΠΑ.
στην λίστα για την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ παραμένουν στο 6% μέχρι τον Ιούλιο του 2023 οι:
Μάσκες προστασίας και γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών – νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση) (ΔΚ ΕΧ 3926, ΕΧ 4015, ΕΧ 4818 ΕΧ, ΕΧ 6307).
Σαπούνι και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή (ΔΚ ΕΧ 3401 και ΕΧ 3402).
Αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντιλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα (ΔΚ 3307 ΕΧ, ΔΚ ΕΧ 3401, ΔΚ ΕΧ 2828, ΔΚ ΕΧ 3402, ΔΚ ΕΧ 3808 και ΕΧ 3824).
Αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη (ΔΚ ΕΧ 2207), η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών.
Καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95%, η οποία διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 8 του ν. 2969/2001 (Α’ 281) (ΔΚ ΕΧ 2207).
Ο συντελεστής του φόρου για τα αγαθά των εν λόγω δασμολογικών κλάσεων ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).
Αποτελούν απορίας άξιο αυτές οι ανατιμήσεις όταν ακόμα και τώρα μιλάμε για επερχόμενο κύμα κορονοιού από την Κίνα και τις ιώσεις να έχουν επεκταθεί σε μικρές και μεγάλες ηλικίες και το κόστος διαβίωσης να είναι στα ύψη.
στοιχεία: Taxheaven.gr

Latest..

Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος από ιδιώτες για θέσεις μαθητείας – Οι ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

ΣΑΜΟΣ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προσφορά θέσεων μαθητείας από ιδιώτες για το σχολικό έτος 2023-2024, ενημερώνει το 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου. Η ηλεκτρονική καταχώρηση θα … [Read More...]

Οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Λέσβου του ΚΚΕ οργώνουν τα χωριά, την πόλη και εργασιακούς χώρους του νησιού μας

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Σταύρος Μαντατής στην Αγία Παρασκευή.Ο Γιάννης Ζαφειρίου  στην Αγιάσο και στο «Θεομήτωρ, και στις επιχειρήσεις της περιοχής Παγανής.  Στις συζητήσεις τους … [Read More...]

Καθάρισε εθελοντικά δημοτικό δρόμο στις Ελιές, αλλά μάταια περιμένει το Δήμο να απομακρύνει τις σακούλες με τα σκουπίδια που συγκέντρωσε!(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Βλέποντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Καλυμνίων, αν και η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, δεν είχαν σκοπό να καθαρίσουν δημοτικό δρόμο, στην περιοχή στις Ελιές, … [Read More...]