Ας κάνουμε μια «επεκτασούλα» στη Μόρια έτσι για το αίσθημα ασφάλειας… Η «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» για το Νότη Μηταράκη

ΛΕΣΒΟΣ:

Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»
Κάλλιο 180(το στρέμμα) και στο χέρι
Παρά 1000 και καρτέρει. 
Κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με κατοίκους που είχαν κτήματα πλάι στο ΚΥΤ και στον ελαιώνα αλλά όμως το διέψευσε μετά-βδελυγμίας.
Η προχθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου του κ. Μηταράκη αποτελεί ακόμα ένα τεστ βλακείας που υποβάλλεται στους κατοίκους του νησιού. Και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πάρουμε άριστα.
 Στο πρώτο μέρος της ανακοίνωσης αναφέρεται ο γνωστός όμορφος κόσμος, ο αγγελικά πλασμένος, μετά ηρωικά – επικά θα λέγαμε – κατορθώματα αποκρούσεων και αναχαιτίσεων  από  ξηρά και  θάλασσα για την εμπέδωση της ασφάλειάς μας. 
Στο δεύτερο μέρος ενισχύεται ακόμη περισσότερο αυτό το αίσθημα ασφάλειας με μια «επεκτασούλα» που θα κάνει τον χώρο πιο ευρύχωρο και να κρατούνται οι αποστάσεις λόγω κορονοϊού. Και ακόμα ένα παραδίπλα, μια φυλακούλα βρε αδερφέ για τους παραβατικούς και για αυτούς που δεν εξασφαλίζουν άσυλο. 
Αν λοιπόν ερμηνεύσαμε σωστά τους χρησμούς και τα διφορούμενα του κ. Μηταράκη σε αυτό το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης, έρχεται και ο λογαριασμός για την προσφερόμενη «ασφάλεια»: ΜΟΝΙΜΑ πράγματα, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΑ πράγματα. 
Αγαπητέ Πρόεδρε της Μόριας 
Α) Συμφωνούμε με το κείμενο θέσεων που δημοσιεύσατε με τους άλλους Συλλόγους κατοίκων και Πολιτιστικούς Συλλόγους. 
Β) Ακόμα περιμένουμε να μας καλέσετε τους επικεφαλείς των παρατάξεων, όπως υποσχεθήκατε στην τελευταία γενική συνέλευση των κατοίκων της Μόριας, στην οποία ήμασταν παρόντες. Η αντιπολίτευση σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών, εκπροσωπεί κάτι περισσότερο από τους μισούς πολίτες του Δήμου μας και επομένως η συμμετοχή  της σε έναν αγώνα για την προάσπιση των δικαίων αιτημάτων της Μόριας και του νησιού μας συνολικά, είναι απαραίτητη. Σε τέτοιες περιπτώσεις αγαπητέ Πρόεδρε ο κομματισμός πρέπει να ξεθωριάζει και να προτάσσεται η συνεργασία και η ενότητα. 
Γ)  Η παράταξή μας στη συνέλευση της Μόριας κατέθεσε προτάσεις που μπορούν να ληφθούν υπόψιν στην από κοινού συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων που θα καταστήσει και πάλι τον αγώνα μας νικηφόρο όπως συνέβη στην Καράβα. 
Το κλείσιμο της δομής της Μόριας αποτελεί και δική μας επιδίωξη και θα προκύψει μέσα από μια διαδικασία αποσυμφόρησης με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. 
Η παράταξή μας είναι μάχιμη. Είμαστε στη διάθεσή σας και αναμένουμε. 
Για την ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»
Αστυρακάκης Κωνσταντίνος
Κατζανός Γεώργιος
Ψωμάς Αστίδης Θεόδωρος
——-
Σημείωση Lesvosnews.net : Η φωτογραφία του άρθρου είναι από τη σημερινή ανάρτηση του κ. Νότη Μηταράκη με το εξαιρετικό σχόλιο: 
“Σήμερα η Μόρια φτάνει τα 201,3 στρέμματα, άναρχα. Εχουν μειωθεί οι διαμένοντες σε λιγότερους από 14 χιλιάδες. Στόχος μας είναι να μειωθούν δραστικά οι διαμένοντες αλλά πρέπει αφενός να βελτιωθούν οι συνθήκες και αφετέρου, πολύ σημαντικό, να ενισχυθεί η ασφάλεια της δομής, προς όφελος όλων.”

Latest..

Καλό ταξίδι κ. Τάσο…

ΧΙΟΣ : []Έτσι μαθαίνομε συχνά πια το φευγιό των ανθρώπων. Μια γραμμή στον «τοίχο» κάποιας φίλης, ένα ψήφισμα στον τοπικό τύπο. Και μας … [Read More...]

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΧΙΟΣ : Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Ανδρεαδείου Γυμνασίου και των Λυκείων του Βροντάδου μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος μέλους Αντώνη … [Read More...]

ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Βορείου Αιγαίου του Γ. Σπιλάνη στον Περιφερειάρχη, Κ. Μουτζούρη. Ο Γ. Σπιλάνης αποδομεί τον πυρήνα της στρατηγικής του … [Read More...]