“Ατιτλο”-ποίημα του Τάσου Νικολόπουλου, γράφει η Τασσώ Γαΐλα

ΧΙΟΣ :

Η στήλη της ποίησης φιλοξενεί σήμερα τον ποιητή Τάσο Νικολόπουλο με ένα άτιτλο ποίημα του.
Άτιτλο.Η απόγνωσητων νεκρών λουλουδιών,Η ερημίατου αδύνατου,αυτού πού δεν του μέλειπότε να συμβεί,αόρατο μαχαίρι,ασημένια κλωστή φωτόςπου με τεμαχίζει,σκορπίζω το σώμα μου,άσπρα βότσαλασε δάσος σκοτεινό,λέξεις κι εικόνεςσπασμένες,καίω τη ψυχή μου,θυμίαμα, ικεσία,σε νυχτερινή βροχή,Πώς να σε ξαναβρώ;Ποιητής Τάσος Νικολόπουλος.………………Σχόλιο στήληςΟ ποιητής Τάσος Νικολόπουλος, ακτιβιστής και διανοούμενος, είναι πολύ γνωστός στους φίλους της ποίησης εδώ και χρόνια από τις πυκνές δημοσιεύσεις ποιημάτων του στον έντυπο κι ιδίως στον ηλεκτρονικό τύπο.
Ποίηση προσωπικού στυλ, ποίηση λυρική με έντονη μουσικότητα. Σήμερα σας αναρτώ αυτό το άτιτλο ποίημα του, παλιότερη στιχουργική δημιουργία του κι αντιπροσωπευτικό δείγμα της ποιότητας της δουλειάς του.
Ο Τάσος Νικολόπουλος μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.Η συλλογή περιλαμβάνει ποίηση αποκλειστικά σε χαϊ-κου ( εν συνόλω 31) καθώς κι ένα διήγημα του με τίτλο:Το ωραίον Αερόστατον.Η συλλογή του Τάσου Νικολόπουλου έχει τίτλο:31 ποιήματα haiku και Ένα όνειρο.By ANASTASIOS NIKOLOPOULOS.
Την ηλεκτρονική έκδοση (e-book) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το Lulu.com.
Πηγή ποιήματος: ΕΡΓΑ και ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ.Πίνακας ζωγραφικής: Boris Pavlovits Nikolaef, Ρώσος ζωγράφος, έτος δημιουργίας του έργου του: 1972.
Για το chiosnews.comΤασσώ Γαΐλα.Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Latest..

Δικηγορικό γραφείο Αγγελικής Τσιμούρη στο Μούδρο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για μια διαφιλονικούμενη ιδιοκτησία.

ΛΗΜΝΟΣ: Το Κτηματολόγιο έφερε στο φως και έγινε αφορμή να τακτοποιηθούν χρόνιες εκκρεμότητες με διαφιλονικούμενη ιδιοκτησία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι περιπτώσεις που … [Read More...]

Πριν αλέκτωρ λαλήσει

ΧΙΟΣ : Παρότι στις πρόσφατες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήμουν αντίθετος για συγκεκριμένους λόγους με την υποψηφιότητά του Γιώργου Παπανδρέου, εντούτοις τον στήριξα χωρίς αυτό να … [Read More...]

Ο Κώστας Μουτζούρης στο συνέδριο για τα Ροδαφνίδια, στην έκθεση της Αγ. Παρασκευής, στην Ανεμότια και στον Σκόπελο (φωτο)

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης το Σάββατο 25.06.2022 παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου για την … [Read More...]