Αυξήθηκαν οι δωρεές οργάνων μετά τον θάνατο της 21χρονης Έμμα

ΚΩΣ: Ραγδαία άνοδος στον αριθμό των μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, λόγω της αύξησης προσφοράς μοσχευμάτων, η οποία αποδίδεται στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μετά τη δωρεά οργάνων της 21χρονης φοιτήτριας.«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται τεράστια κινητοποίηση στη δωρεά οργάνων και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Εύχομαι η ευαισθητοποίηση να συνεχιστεί και να ακολουθήσουν περισσότερες δωρεές.
Μαζί και με τη μεταμόσχευση κερατοειδούς της 21χρονης φοιτήτριας και αυτές των τελευταίων ημερών, έχουμε φτάσει τις 29 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από τις αρχές του έτους», ανέφερε ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών Νικόλαος Ζιάκας.
Μέσα σε τέσσερις ημέρες, στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο Κερατοειδών του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τρεις νέες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.
Η πιο πρόσφατη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 13 Δεκεμβρίου), δίνοντας ελπίδα σε μία 73χρονη γυναίκα από την Ξάνθη, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα όρασης.
Οι πρώτες εξετάσεις μετά την επέμβαση ήταν θετικές και η πορεία της υγείας της παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς.
Είχαν προηγηθεί μία μεταμόσχευση την προηγούμενη ημέρα (Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου) και μια άλλη το περασμένο Σάββατο (10 Δεκεμβρίου).
Οι λήπτριες, μια γυναίκα 72 ετών από τη Θεσσαλονίκη και μια 62χρονη από τη Σκύδρα, αντίστοιχα, ελπίζουν πλέον ότι η καθημερινότητά τους θα αλλάξει άμεσα, μετά την επιτυχή μεταμόσχευση.
Τα μοσχεύματα προέρχονταν από έναν 40χρονο, έναν 54χρονο και έναν 55χρονο, των οποίων τα όργανα δώρισαν οι οικογένειές τους.
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/411594/afksithikan-oi-dorees-organon-meta-ton-thanato-tis-21xronis-emma

Latest..

Χρ.Στεφανάδης: Παραπλανητική διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων με το όνομα του

ΙΚΑΡΙΑ: Θύμα επιτήδειων φέρεται να έπεσε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, αφού όπως τον ενημέρωσαν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων … [Read More...]