Αυστηρή ποινή για την επίθεση κατά Νοσηλευτή, χωρίς το στοιχείο της ρατσιστικής επίθεσης

ΧΙΟΣ :

Με την αυστηρή ποινή των 12 μηνών με τριετή αναστολή αλλά για απλή σωματική βλάβη και χωρίς το επιβαρυντικό στοιχείο της ρατσιστικής επίθεσης (παρά την πρόταση του Εισαγγελέα) τιμωρήθηκε από το Τριμελές Εφετείο ο Ματθαίος Μερμηγκούσης για την επίθεση κατά του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη.Η υπόθεση αφορούσε την επίθεση που είχε δεχτεί εν ώρα υπηρεσίας στις 6 Ιουνίου του 2016 ο κ. Κουτσοδόντης στο χώρο του τότε προσφυγικού καταυλισμού της Σούδας, στην πόλη της Χίου, όταν είχε παρευρεθεί ως συντονιστής του ΕΚΑΒ σε περίπτωση ανάγκης να μεταφερθούν τραυματίες στο Νοσοκομείο Χίου.
Η υπεράσπιση επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι από τη φωτιά που είχε προκληθεί στον καταυλισμό, κινδύνευε και το σπίτι της οικογένειάς του κατηγορουμένου και ότι αυτό ήταν που τον οδήγησε να συμπεριφερθεί με τέτοιον τρόπο, φτάνοντας και στη συγκεκριμένη καταδικαστέα πράξη.Η Πρόεδρος της Εδρας ανακοινώνοντας την απόφαση, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, απευθυνόμενη τον Μ. Μερμηγκούση, σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη πράξη είναι καταδικαστέα» και πως κανένας δεν τον είχε χρήσει υπεύθυνο, καλώντας τον να μην τον ξαναδούν για τέτοια θέματα ξανά στο δικαστήριο.
Την ικανοποίησή του για τη βαριά ποινή, που όπως είπε αντισταθμίζει τη μη επίκληση του αντιρατσιστικού άρθρου, εξέφρασε ο νοσηλευτής Γιάννης Κουτσοδόντης. “Από τη μια είναι μια προσωπική ικανοποίηση, από την άλλη δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές. Η βία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας”.
Να σημειωθεί ότι το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Χίου είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι πολίτες, ενώ παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΛΑΣ Δήμου Χίου: “Καμία ανοχή στο φασισμό”

Latest..

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Σάμια 2022

ΣΑΜΟΣ: Ανακοίνωση – Δελτίο ΤύπουΣτο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Γραφείου Αθλητισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής«Samia … [Read More...]