“Αυτοψία” στα Σκάλια ένα χρόνο μετά την καταστροφική θεομηνία με τα προβλήματα να παραμένουν (video)  

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Συμπληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, ένας χρόνος από την  καταστροφική θεομηνία που έπληξε τα Σκάλια και την ευρύτερη περιοχή.
Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε σήμερα στην περιοχή και κατέγραψε εκκρεμότητες, που ακόμη δεν έχουν τακτοποιηθεί. Χαρακτηριστική η περίπτωση με τα μπάζα που τοποθετήθηκαν προσωρινά από το Δήμο Καλυμνίων, στην ιδιοκτησία του αείμνηστου Νικόδημου Ματθαίου για να διευκολυνθούν οι εργασίες ,χωρίς μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά, να έχουν απομακρυνθεί,παρά τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί.
Βέβαια το σημαντικότερο είναι, ότι σε μία ενδεχόμενη έντονη βροχόπτωση και πάλι θα υπάρξουν προβλήματα με τη μεταφορά φερτών υλικών στον οικισμό.
Δυστυχώς ένα χρόνο μετά και κανένα έργο δεν έχει γίνει για τη θωράκιση και προστασία του οικισμού,που συνεχίζει να παραμένει ευάλωτος σε μία νέα θεομηνία.
Να θυμίσουμε ότι το νησί της Καλύμνου άμεσα μετά τη θεομηνία κηρύχθηκε σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες πλήρους αποκατάστασης των ζημιών και να γίνουν τα απαραίτητα έργα προστασίας.
Αρωγός ήλθε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, που με επιτόπια επίσκεψη στα Σκάλια του Προέδρου Αντώνη Γιαννικουρή συνοδευόμενου από Κλιμάκιο συνεργατών του και την Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Καλύμνου Ευαγγελίας Μπιλλήρη, κατέθεσαν προτάσεις για άμεσες ενέργειες για την ανακούφιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πλημμύρες. Επίσης τέλος Μαρτίου 2022 η Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ευαγγελία Μπιλλήρη παρέδωσε στο Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη φάκελο με τις προτάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού «ΣΚΑΛΙΑ» του Δήμου Καλυμνίων, όπως αυτές συντάχθηκαν από τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας|ΤΕΕ Δωδεκανήσου. Ήταν μία πρόταση ολοκληρωμένης μελέτης για τη μεσοπρόθεσμη και οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού.
Δυστυχώς ένα χρόνο μετά, το απόλυτο μηδέν, προς την κατεύθυνση αυτή.
Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς από τη σημερινή “αυτοψία” στα Σκάλια.
9-1-2023 1 χρόνο μετά την θεομηνία στα Σκάλια και ακόμα περιμένουν την Δημοτική αρχή!!!Watch this video on YouTube

Latest..

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]