Α. Μιχαηλίδης: “Μποναμάς” της κυβέρνησης οι ελλείψεις φαρμάκων

ΧΙΟΣ :

Για «μποναμά» τον οποίο επεφύλαξε για το νέο χρόνο η κυβέρνηση στους πολίτες, όπου «είναι τραγικές οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε βασικές, πλέον, κατηγορίες φαρμάκων», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Καταθέτει δε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως αναφέρει τις αγνοεί η κυβέρνηση, όπως δραστικοί έλεγχοι στην αγορά των φαρμάκων καθώς και ουσιαστικές και άμεσες παρεμβάσεις στις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η δήλωση του Αν. Μιχαηλίδη
«Επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών η διαχείριση της αγοράς φαρμάκων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»
“Ο μποναμάς τον οποίο επεφύλαξε για το νέο χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους πολίτες είναι οι τραγικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε βασικές, πλέον, κατηγορίες φαρμάκων. Αντιπυρετικά, φάρμακα για τις αλλεργίες, αντιβιοτικά, εισπνεόμενα, ακόμη και θεραπείες για τον διαβήτη, λείπουν από την αγορά με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αδυνατούν να τα προμηθευτούν. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε απόγνωση, προσπαθώντας να προμηθεύσουν με τα απαραίτητα φάρμακα τους πελάτες τους.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει, ως συνήθως, τον τροχονόμο, εξαγγέλλοντας δήθεν παρεμβάσεις, όπως συστάσεις για διάθεση γενοσήμων φαρμάκων, αγνοώντας ότι ελλείψεις υπάρχουν και σε αυτήν την κατηγορία, ή κάνοντας απαράδεκτες δηλώσεις ότι δήθεν οι γιατροί γράφουν πολλά φάρμακα, αγνοώντας επίσης ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν επιτρέπει την αναγραφή μεγαλύτερης ποσότητας από την αναγκαία.
Η κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις μας για δραστικούς ελέγχους στην αγορά των φαρμάκων, όπως και ουσιαστικές και άμεσες παρεμβάσεις στις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων. Παραμένει προσκολλημένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, σε βάρος της υγείας των πολιτών”.

Latest..

Pre League ανδρών (18η αγωνιστική): Η αναμέτρηση Φλοίσβος – Α.Ε.Κ. κρίνει την απευθείας άνοδο και τα πλέι οφ

ΣΑΜΟΣ: Κέρκης Μαραθοκάμπου Σάμου, Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης είναι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν στα πλέι οφ για την άνοδο στην Volley … [Read More...]

Πρόεδρος Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ικαρίας: ”Γνωστοί Μπαχαλάκηδες” προσπάθησαν να αμαυρώσουν την Εθνική επέτειο

ΙΚΑΡΙΑ: Σε ένα δεικτικό σχόλιο προέβη ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Ικαρία Γιάννης Σηφάκης, αναφορικά με την προσπάθεια κάποιων που όπως λέει στην … [Read More...]