Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» ΤΟΥ N. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ

ΧΙΟΣ :
Ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Στην ομιλία του ο Α. Μιχαηλίδης εστίασε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ζήτημα που λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Λέσβο απασχολεί εκ νέου με επείγοντα τρόπο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
 
Ο βουλευτής υπενθύμισε αρχικά ότι, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η δομή της Μόριας δεν κατασκευάστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά. Σχολίασε, επίσης, την «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ, τονίζοντας ότι ο αριθμός διαμενόντων στα ΚΥΤ είναι πολλαπλάσιος από εκείνον που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση. Όσον αφορά μια άλλη επωδό του κυβερνητικού λόγου, αυτήν περί περί «μηδενικών ροών», τόνισε ότι αυτές φαίνεται να επιτυγχάνονται και με εξαφανίσεις ανθρώπων, περιστατικά δηλαδή που έχουν καταγγείλει όχι μόνο διεθνείς οργανισμοί, αλλά ακόμα και ο Γερμανός υφυπουργός Άμυνας.
 
Στάθηκε, επιπροσθέτως, στις δραματικές συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο για τις οποίες η κυβέρνηση δεν πράττει ουδέν ουσιαστικό: καμιά δημιουργία δομών στην ενδοχώρα δεν έχει λάβει χώρα, αλλά και κανένα αίτημα μετεγκατάστασης προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση.
 
Τέλος, προειδοποίησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να μην εκμεταλλευτεί τα γεγονότα της Μόριας προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιό κατασκευής κλειστών υπερδομών, στο οποίο αντιδρούν σθεναρά και καθολικά οι νησιωτικές κοινωνίες.

Το βίντεο της τοποθέτησης του Α. Μιχαηλίδη είναι διαθέσιμο στο: http://y2u.be/FovNPa9PIcA
 

Latest..

Σχόλιο από την Τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Λήμνου για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο νησί

ΛΗΜΝΟΣ: Η Τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Λήμνου με επιστολή της στα μέσα “σχόλιο” (όπως το αναφέρουν), αναφέρονται στην επίσκεψη της Υπουργού Πολιτικού κ. Λίνα Μενδώνη για τα εγκαίνια … [Read More...]

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «… 2 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ…»

ΧΙΟΣ : Η θεατρική ομάδα της ΠΕΚΕΒ παρουσιάζει την παράσταση «… 2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού…», την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην … [Read More...]