Βανδαλισμός του μνημείου της Λεσβιακής Φάλαγγας στο Πλωμάρι

ΛΕΣΒΟΣ:

Δυστυχώς, άγνωστος ή άγνωστοι προκάλεσαν φθορές βανδαλίζοντας το μνημείο της Λεσβιακής Φάλαγγας που βρίσκεται στο πάρκο της κεντρικής πλατείας Πλωμαρίου. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιώργο Κατσαρό, είχαν γίνει στις 10 Νοεμβρίου 2018 με επίσημο προσκεκλημένο τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Φώτη Κουβέλη. Για τη δημιουργία του μνημείου είχαν συμπράξει η Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Ο Λέσβιος” και το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου με τον τότε Αντιπρόεδρο, κ. Κυριάκο Πετρέλη. Την έρευνα των ονομάτων των ηρώων είχε εκπονήσει η Κωνσταντίνα Βάκκα-Κυριαζή.
Ο Δήμος Μυτιλήνης και το Λιμενικό Ταμείο θα πρέπει να κινήσουν τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες έχουν σπάσει οι πλάκες με τις επιγραφές που βρίσκονται στη βάση του μνημείου, ενώ η μια έχει εξαφανιστεί.
Πηγη: 
Home Page

Latest..

Ξεκίνησε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην αγορά της Μύρινας… θα στολιστεί φέτος Χριστουγεννιάτικο Δέντρο;

ΛΗΜΝΟΣ: Είναι πλέον γνωστό ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για μικρούς και μεγάλους. Είναι βέβαιο ότι θα τα γιορτάσουμε με αρκετούς περιορισμούς και ένας από … [Read More...]

Κύριε Πρωθυπουργέ όχι διακρίσεις ….Να πάρουν όλοι οι Υγειονομικοί το επίδομα και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία !

ΧΙΟΣ : Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ σας άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα είπατε και εξαγγείλατε για τους Ήρωες της Υγείας ! Είμαι παλιός υγειονομικός στα νιάτα μου και επειδή … [Read More...]