Βιβλιοπαρουσίαση: παρουσία του συγγραφέα Γ. Παξινού το βιβλίο “Ο Αμαζόνιος ανάμεσά μας”, 9/12

ΧΙΟΣ :

Την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου μυθοπλασίας του βραβευμένου Νευροεπιστήμονα Γιώργου Παξινού, «Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» (εκδόσεις Καλέντη 2022), πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή, 9/12, η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής” και ο “Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή”. (Στο Κτίριο Β’ της Βιβλιοθήκης Κοραή- είσοδος από οδό Αμάντου).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Αντωνόγλου, Καθηγητής Πληροφορικής – Blogger mytwocents.gr και ο συγγραφέας, ενώ θα διαβαστούν και αποσπάσματα από τα βιβλία από μία φιλόλογο (Αγγελική Μπαχά), μία αρχαιολόγο (δέσποινα Τσαρδάκα) και έναν γιατρό (Βαγγέλης Φαρμάκης).
Την εκδήλωση προλογίζουν ο Γιάννης Βούλγαρης, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή και ο Κώστας Ζαφείρης, Συγγραφέας – Ιστορικός.
Για το βιβλίο “Ο Αμαζόνιος ανάμεσά μας”, ο Δ. Αντωνόγλου σημειώνει μεταξύ άλλων στη σελίδα του mytwocents.gr, «Ο Αμαζόνιος ανάμεσα μας» είναι ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από γνήσια ελληνικότητα. Ο συγγραφέας είναι ένας Έλληνας που έχει ζήσει, σπουδάσει και εργαστεί στο εξωτερικό, που έχει εντρυφήσει στην επιστήμη, στην ιστορία και στην φιλοσοφία και αντιλαμβάνεται τον οικουμενικό και ουμανιστικό χαρακτήρα μιας ελληνικότητας, απαλλαγμένης από εθνικούς μύθους και υπερβολές. Η αφήγησή του δημιουργεί λιτές μα δυνατές εικόνες  χωρίς  τουριστικούς ετεροπροσδιορισμούς και περιττούς λογοτεχνικούς βερμπαλισμούς. Η δύναμή τους αναδύεται από βιώματα και αναμνήσεις συνυφασμένες με συναισθήματα. Δανειζόμενος τον τίτλο του βιβλίου του Richard Dawkins, θα πω πως αισθάνεται ένα δέος απέναντι στη “μαγεία της πραγματικότητας”.
Ο Γιώργος Παξινός έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά του στην Ιατρική και για τις μοναδικές παγκοσμίως χαρτογραφήσεις του εγκεφάλου. Είναι καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Neuroscience Research Australia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ και κατάγεται από τη Λεύκη της Ιθάκης.
Και ως ένας άλλος… Οδυσσέας έχει φτιάξει δύο χάρτες του ανθρώπινου εγκεφάλου, έναν του στελέχους και έναν του υπόλοιπου εγκεφάλου. Οι εργασίες του στη νευρολογία και νευροπαθητική, οδήγησαν στην καταπολέμηση του Πάρκινσον και του Αλτσχάϊμερ.
Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας, μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών (FAA), της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Αυστραλίας (FASSA) και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (NHMRC) της Αυστραλίας.
Είναι επίσης, AO (Officeri nt he General Division of the Order of Australia for Service to Neuroscience), Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος στην Σχολή Ψυχολογίας του City Unity College Αθηνών και συντάκτης διεθνών επιστημονικών περιοδικών με κριτές.
Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία.

Latest..

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]