Βρέχει «απορριπτικές» αποφάσεις ασύλου στη Μόρια

ΛΕΣΒΟΣ:

-1400 «απορριπτικές» αποφάσεις ασύλου «με το καλημέρα» με την επανέναρξη της λειτουργίας του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Λέσβου στις 18 Μαΐου 2020 και έπειτα από δυο μήνες αναστολής λόγω της πανδημίας:-Κατά τη διάρκεια της αναστολής, επιδόθηκαν από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Λέσβου απορριπτικές αποφάσεις σε 1.789 αιτούντες/ούσες διεθνή προστασία (τουλάχιστον 1.400 σε πρώτο βαθμό), οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν προσφυγή μέχρι και τις 28 Μαΐου, «μολονότι, παρά την αντίθετη πρόβλεψη του Νόμου 4636/2019 και του σχετικού ενωσιακού δικαίου, δεν παρέχεται από το ΠΓΑ Λέσβου δωρεάν νομική βοήθεια για την σύνταξη του απαραίτητου πλέον σχετικού δικογράφου».
-Επιβλήθηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ από τις Αστυνομικές Αρχές σε άτομα που μετέβησαν στην πόλη της Μυτιλήνης προς αναζήτηση δωρεάν νομικής συνδρομής.
-Επιπλέον, οι αιτούντες/ούσες καλούνται να ανανεώσουν τα δελτία τους σε προκαθορισμένες ημερομηνίες εντός Μαΐου, «κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στην Υπουργική Απόφαση 7330/2020, όπως τροποποιήθηκε τη 15.5.20 η οποία προβλέπει εξάμηνη παράταση των δελτίων για όλους τους αιτούντες/ούσες άσυλο, στα πλαίσια των μέτρων αποφυγής και περιορισμού του COVID-19».
-Όσοι/ες έφτασαν από 1η έως και 17η Μαρτίου στη Λέσβο καλούνται να προσέρχονται καθημερινά στις 8 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Γραφείου, «μολονότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο πρόληψης μετάδοσης του COVID-19 και αποφυγής συνωστισμού έξω από τα γραφεία του».
-Αναφέρεται δε ότι τα απάνθρωπα αυτά μέτρα, εντάσσονται στο πλαίσιο πρόσφατων εξαγγελιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με την πρόθεση άμεσης επιστροφής 11.000 αιτούντων/ουσών άσυλο στην Τουρκία».
Από την ομάδα no borbers / καταγγελία οργανώσεων 

Latest..

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος οι προθεσμίες για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις … [Read More...]

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

ΧΙΟΣ : Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά … [Read More...]

Ποδηλατοδρομία στην Καλλονή για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Θα συμμετέχει και ο Steffen Streich

ΛΕΣΒΟΣ: Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές … [Read More...]