ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΗΡΩΑ

ΧΙΟΣ :
Στην τελετή αποκατάστασης της οικίας του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, παρέστη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε κατά την επέτειο των 116 χρόνων από τον θάνατο του ήρωα ανθυπολοχαγού, σε ηλικία μόλις  34 χρονών, στις 13 Οκτωβρίου 1904.
Η οικία αναστηλώθηκε και αποκαταστάθηκε στην αρχική της μορφή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο την παραχώρησε η εγγονή του Παύλου Μελά, κυρία Ναταλία Ιωαννίδη. Το ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο παραδόθηκε στην υπηρεσία του έθνους και του λαού, για να λειτουργήσει ως ένα μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας, ώστε οι νεότερες γενιές να μάθουν ποιος ήταν ο Παύλος Μελάς, ο αγωνιστής και οραματιστής που άφησε τα πάντα πίσω του για να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επέδωσε τιμητική πλακέτα και έπαινο «αξίας και τιμής» στην κυρία Ιωαννίδη ως συμβολική βράβευση για τη δωρεά της Οικίας Μελά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Φεβρουάριο του 2020.

Latest..

Αίμα και τρόμος στην Γαλλία! Επίθεση μέσα σε εκκλησία στη Νίκαια – Αποκεφάλισε μια γυναίκα και έναν άνδρα (pics, video)

ΛΗΜΝΟΣ: Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας και μάλιστα μέσα σε εκκλησία! Για τουλάχιστον 2 νεκρούς κάνει λόγο το BFMTV και πολλούς … [Read More...]