Β. Υψηλάντης: Να μην πανηγυρίζουμε και να θεωρούμε πως τελείωσαν οι προκλήσεις της Τουρκίας

ΚΩΣ: «Δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε ούτε και να θεωρούμε πως τελείωσαν οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.
Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να λέει πως θέλει διάλογο με τη γειτονική χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον διάλογο είναι η έμπρακτη αποκλιμάκωση από την Τουρκία».
Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων προχθές μιλώντας στο “Notos News” και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης και πρόσθεσε πως η κύρια διαφορά μεταξύ Έλλάδος και Τουρκία έχει να κάνει με την υφαλοκρηπίδα.
«Γίνονται διερευνητικές επαφές. Είχαν διακοπεί το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας. Να επανεκκίνηθούν μόνο με έμπρακτη αποκλιμάκωση και όχι με απειλές και τετελεσμένα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και Κοσμήτορας της Βουλής.
«Χρειάζεται προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και καλή πίστη», επισήμανε.
Η χώρα μας, όπως τόνισε ο κ. Υψηλάντης, έχει κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες στους αρμόδιους οργανισμούς και άσκησε πιέσεις ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.
«Η καταδίκη της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα ήταν σαφής προς όλες τις κατευθύνσεις», είπε.Σε ερώτηση αν ήταν καταλυτικός ο ρόλος των συμμάχων της Ελλάδος στην πρόσφατη ένταση που δημιούργηθηκε ο κ. Υψηλάντης απάντησε πως η υπαναχώρηση της Τουρκίας τα λέει όλα.
Ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτωνΜε αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ο κ. Υψηλάντης τόνισε:«Ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων, όμως η Ελλάδα σε πολλά πράγματα είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες χώρες της Ευρώπης. Δε θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση καθώς ο ιός είναι ακόμη εδώ και καραδοκεί. Καλό είναι ο καθένας να λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».
Δεν θα αντέξουμε δεύτερο lockdownΣε ερώτηση για τις συνέπειες ενός δεύτερου lockdown ο κ. Υψηλάντης είπε πως η οικονομία θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα. Όσο για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο κ. Υψηλάντης κατέστησε σαφές πως αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τον πρωθυπουργό.
«Ο πρωθυπουργός κρίνει την αποδοτικότητα των υπουργών και υφυπουργών του και θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του κυβερνητικού σχήματος. Κάποια εντατικοποίηση ορισμένων ζητημάτων είναι εφικτή. Όλοι απέδωσαν όσο καλύτερα γινόταν», τόνισε.
Ανάσα σε χιλιάδες συνταξιούχουςΟ κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που θα συμβάλει στο να έρθουν επενδύσεις. Ακόμη με τροπολογία που κατατέθηκε, όπως είπε, στη Βουλή μπαίνει τέλος στην αγωνία χιλιάδων συνταξιούχων που έχουν υποστεί περικοπές στις αποδοχές τους. Η απόφαση θα αφορά όλους τους συνταξιούχους γεγονός που, όπως είπε, είναι σημαντικό αφού δίνει ανάσα σε χιλιάδες ανθρώπους.
Σε ερώτηση για την προστασία της Ά κατοικίας ο κ. Υψηλάντης τόνισε πως θα δοθεί λύση με το πρόγραμμα «Γέφυρα». Σχετικά με την ανάγκη στήριξης χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό ο κ. Υψηλάντης είπε:«Παρακολουθούμε την εξέλιξη της σεζόν με αφορμή την πανδημία. Με το τέλος της τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση θα προβεί στην εφαρμογή νέων μέτρων μετά τον απολογισμό που θα γίνει».

Latest..

Κορωνοϊός: Άδειασαν τα μπαρ με το νέο ωράριο, αλλά γέμισαν οι πλατείες στην Καβάλα [εικόνες]

ΛΗΜΝΟΣ: Στην Καβάλα, όταν το ρολόι έδειξε 12 και τα μπαρ έκλεισαν, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στις πλατείες και συνέχισαν τη βραδιά. Μπορεί οι καταστηματάρχες να τήρησαν χθες το … [Read More...]