Γέννησε μόλις έφθασε στη Λέσβο – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

ΛΕΣΒΟΣ:

Είκοσι εννέα πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν τα ξημερώματα από τα παράλια της Τουρκίας και έφτασαν στη νησίδα Μπαρμπαλιάς στα Τοκμάκια , νησίδες ανατολικά της Λέσβου , αλλά 30 άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης με σκάφος του λιμενικού, αφού μια νεαρή πρόσφυγας γέννησε αμέσως μόλις πάτησε ελληνικό έδαφος.Οι πρόσφυγες έδωσαν το στίγμα τους στις αρχές και πλοίο του λιμενικού έφτασε το πρωί στο σημείο, δίνοντας τις πρώτες βοήθειες στη νεαρή μητέρα και το μωρό της. Ασθενοφόρο περιμένει τη γυναίκα και το νεογνό στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να τους μεταφέρει στο Βοστάνειο Νοσοκομείο , οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στη δομή καραντίνας του Καρά Τεπέ.
πηγη: ertnews.gr
Νωρίτερα το aegean boat report είχε αναφέρει: 
Βάρκα που μετέφερε 29 άτομα έφτασε στο μικρό νησί Μπαρμπαλιάς, νοτιοανατολικά του Παληού, στη Λέσβο βορειοανατολικά τις πρώτες ώρες του σήμερα.
Στον επιβάτη γέννησε αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, και χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη.
Οι τοπικές Ιατρικές Υπηρεσίες, UNHCR, MSF, δικηγόροι και το λιμενικό στη Λέσβο έχουν ειδοποιηθεί για την κατάσταση στον Μπαρμπαλιά.

Latest..

Γιάννης Σπιλάνης: Κυβερνητικοί προεκλογικοί μονόλογοι χωρίς δεσμεύσεις και με την Αυτοδιοίκηση σιωπηλή

ΙΚΑΡΙΑ: Πολλαπλασιάζονται οι κυβερνητικές φιέστες στα νησιά μας όπου απλά επιβεβαιώνεται ότι ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε πρόθεση για να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα. … [Read More...]

Απόψε ο νέος καταξιωμένος τραγουδοποιός Δημήτρης Μπαλογιάννης στην εκπομπή Όλα τριγύρω αλλάζουνε

ΙΚΑΡΙΑ: Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Δημήτρη Μπαλογιάννη «Γενέθλια», την Τρίτη 28/06/2022, ο νέος καταξιωμένος τραγουδοποιός είναι κοντά μας, στην Ικαριακή … [Read More...]