Γενί Σαφάκ: Οι Τούρκοι βλέπουν τη Χίο και τη Λέσβο και αναστενάζουν

ΛΕΣΒΟΣ:

Τα επεκτατικά… συναισθήματα των πολιτών της Τουρκίας επιχειρεί να καθορίσει ο τούρκος δημοσιογράφος της Γενί Σαφάκ, Χασάν Οζτούρκ, στη διάρκεια ανάλυσής του για τα ελληνοτουρκικά θέματα στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNNTURK (στη φωτογραφία, επάνω, από το YouTube).«Εχουν πάρει θέση εναντίον μας»
«Η Αμερική και η Γαλλία με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, έμμεσα λόγω των κρίσεων που βιώνουμε με την Ελλάδα, έχουν πάρει θέση εναντίον μας» λέει ο τούρκος δημοσιογράφος.
«Τώρα εξοπλίζουν τα νησιά του Αιγαίου και εμείς βάσει των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων, δηλώνουμε πως ανοίγουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία τους» προσθέτει.
Και εξηγεί: «Για παράδειγμα, στην Ουκρανία. Η Ουκρανία πολεμάει με τη Ρωσία; Οχι. Η Αμερική, η Αγγλία και η Δύση πολεμάνε με τη Ρωσία. Υπό αυτή την έννοια η κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ουσιαστικά είναι μία κρίση ανάμεσα στην Αμερική και στην Τουρκία. Αυτό όλοι το ξέρουν».
«Αναστενάζει…»
Και προειδοποιεί: «Ενας τούρκος πολίτης που κάθεται στην Ασσο και βλέπει τη Λέσβο, αναστενάζει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Ελληνες. Ενας Σμυρνιός που βλέπει τη Χίο από τον Τσεσμέ, αναστενάζει. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε οι Ελληνες».
in.gr

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]