Γερμανία: Μόνο η Ελλάδα θεωρείται υγειονομικά ασφαλής χώρα στην Ε.Ε.

ΛΗΜΝΟΣ:

Μόνο την Ελλάδα κρατάει «υγειονομικά καθαρή» το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, το οποίο έχει εκδόσει ταξιδιωτική προειδοποίηση για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, το Βερολίνο θεωρεί ότι παρά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, η χώρα πλήττεται μετρίως από τον κορωνοϊό και επομένως, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη. Βέβαια, κάνει ειδική μνεία στο επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και ορισμένων νησιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ασφαλής χώρα θεωρείται και η Κύπρος, η οποία όμως λόγω της κατάστασης στα Κατεχόμενα, δεν βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα.
Η αναθεώρηση της σχετικής λίστας από το γερμανικό υπουργείο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με τις αρμόδιες αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια.
Ως χώρες «αυξημένου κινδύνου» θεωρούνται -μεταξύ άλλων- η Γαλλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Σλοβακία και η Μάλτα, ενώ ως «επικίνδυνες» χαρακτηρίζονται η Πολωνία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Δανίας και η Βουλγαρία.
Ειδική περίπτωση αποτελεί η Νορβηγία, για την οποία υπάρχει γενική προειδοποίηση. Όμως, αυτό οφείλεται όχι στην αύξηση των κρουσμάτων, αλλά στο γεγονός ότι το Όσλο έχει συμπεριλάβει τη Γερμανία στις «περιοχές κινδύνου».
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έχει καταγράψει σχεδόν 350.000 κρούσματα, εκ των οποίων τα 7.800 μόλις το τελευταίο 24ωρο. Όσον αφορά τους νεκρούς, ο αριθμός τους προσεγγίζει πλέον τους 10.000. 
www.naftemporiki.gr
Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

&.Έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στο ακροδεξιό ακροατήριο της Λέσβου&. – Σχόλιο της Ανταρσία για την εκκένωση του ΠΙΚΠΑ

ΛΕΣΒΟΣ: Κατόπιν πολλών προσπαθειών, σήμερα το πρωί τελικά, εκκενώθηκε το ΠΙΚΠΑ, έπειτα από οργανωμένη επέμβαση και με πάνοπλους αστυνομικούς να εισβάλουν στον χώρο. Μετά απ … [Read More...]

Κάλεσμα προς τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β. Αιγαίου για εθελοντική συμμετοχή στην αποτίμηση των ζημιών στη Σάμο

ΛΕΣΒΟΣ: Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, Μετά τον ισχυρό σεισμό που έγινε την Παρασκευή, 30/10/2020, στη θαλάσσια περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου, και ειδικά Βόρεια της … [Read More...]