Γεωθερμία στην Ικαρία: Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική θερμομέτρηση από το ΕΑΓΜΕ

ΙΚΑΡΙΑ: Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ικαρίας, η τεχνική έκθεση απο την προκαταρκτική θερμομέτρηση που πραγματοποίησε η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) επιβεβαίωσε την ύπαρξη γεωθερμίας στην Ικαρία. Συγκεκριμένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι θερμομετρήσεις παραλιακά από την Λευκάδα έως τα Θέρμα αλλά και στη περιοχή Αυλάκι.
Το πρώτο και ουσιαστικό βήμα έγινε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, καθώς συστηματική γεωθερμική μελέτη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Διαβάστε επίσης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την έρευνα του γεωθερμικού δυναμικού της Ικαρίας έγινε με την προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) κατά τη διάρκεια της “Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας” σε συντονισμό με το δίκτυο ΔΑΦΝΗ και το προσωπικό του Δήμου , καθώς Συστηματική Γεωθερμική μελέτη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Σε συνέχεια λοιπόν της πρόσφατης επίσκεψης του επιστημονικού κλιμακίου της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στο νησί μας με σκοπό την εκτέλεση Προκαταρκτικής Θερμομετρικής Έρευνας και σύμφωνα με τη σχετική Τεχνική Έκθεση Αποτελεσμάτων, επιβεβαιώνεται το γεωθερμικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Ικαρία, και,πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον αυτό επικεντρώνεται κυρίως στο παράκτιο μέτωπο από τη Λευκάδα έως και τα Θέρμα, ενώ ευνοϊκές συνθήκες εντοπίστηκαν και στην περιοχή Αυλάκι.

Για το Δήμο Ικαρίας, η περαιτέρω συστηματική έρευνα κι αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού στην Ικαρία είναι πέρα από επιτακτική και η πρώτη αυτή προσπάθεια που έγινε με την ΕΑΓΜΕ εγκαινιάζει μια σταθερή και πολύτιμη συνεργασία.”

Latest..

Χρ.Στεφανάδης: Παραπλανητική διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων με το όνομα του

ΙΚΑΡΙΑ: Θύμα επιτήδειων φέρεται να έπεσε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, αφού όπως τον ενημέρωσαν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων … [Read More...]