Γεώργα: Η προμήθεια rapid-tests από το Δήμο Λήμνου είναι πρόταση που επικροτούμε και ψηφίζουμε

ΛΗΜΝΟΣ:

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Νίκη για τη Λήμνο», Ελεονώρα Γεώργα, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι τις Παρασκευής 13 Νοεμβρίου έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, προκειμένου να εξεταστούν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με συνεχή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στο νησί της Λήμνου και σε ανακοίνωση της αναφέρει:
Με αίσθημα ευθύνης συμμετείχαμε στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.Ο covid-19 έχει προκαλέσει υγειονομικές συνθήκες πρωτόγνωρης αβεβαιότητας και οι Αρχές ενεργούν κάτω από τα πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Ε.Ο.Δ.Υ. Κάθε σχέδιο που στηρίζει την ασφάλεια του γενικού πληθυσμού, την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται ,την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον ιό μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.
Η σύσταση κλιμακίου με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Κ.Ο.Μ.Υ. ,πρόταση του Δημάρχου προς τα Σώματα Ασφαλείας ,αποτελεί λύση στο βαθμό που αυτά, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό δύνανται εκ των αρμοδιοτήτων τους ,εκ του φόρτου τους και εκ του υπηρεσιακού τους δυναμικού να ανταπεξέλθουν.
Η προμήθεια rapid-tests από το Δήμο με τη συμβολή και άλλων φορέων είναι πρόταση που επικροτούμε και ψηφίζουμε .Κρίσιμο είναι τα rapid-tests να γίνονται στοχευμένα και με προτεραιότητα στις περιοχές που εμφανίζουν υψηλό υλικό φορτίο.
Εμείς προτείναμε την άσκηση πίεσης προς τον Ε.Ο.Δ.Υ. για την ενίσχυση της Κ.Ο.Μ.Υ. με επιπλέον προσωπικό ή τη σύσταση και δεύτερου κλιμακίου, όπως εξάλλου υπήρχε πρόβλεψη στον αρχικό προγραμματισμό.
Προτείναμε την περεταίρω  στήριξη του έργου των κοινωνικών δομών του Δήμου με την τακτική συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Επαρχείου και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Αυτές τις ώρες ,το έκτακτο της κατάστασης δεν επιτρέπει κακόβουλα σχόλια ή αιχμές. Το έκτακτο της κατάστασης μας θέλει όλους σε έναν άξονα συνεργασίας και συναίνεσης. Όλοι μαζί και καθένας ατομικά είμαστε υπεύθυνοι.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των υγειονομικών μας που προσπαθούν με πενιχρά μέσα τόσο για την αποτροπή της διάδοσης του ιού όσο και για την αποθεραπεία των ασθενών. Σηκώνουν μεγάλο βάρος και ο μόνος τρόπος να τους βοηθήσουμε είναι να συνεργαστούμε τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα  υγιεινής ,χρήσης μάσκας, τήρησης των αποστάσεων και περιορισμού των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες.

Στον καθένα που νοσεί , ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και κάνουμε έκκληση να ενημερώνει υπεύθυνα και σε πραγματικό χρόνο για τις επαφές του. Ο ιός δεν είναι στίγμα. Μπορεί να νοσήσει και να μεταδώσει ο οποιοσδήποτε.
Καλή δύναμη σε όλους μας!!!

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Νέο χρήμα στον «κουμπαρά» – 1,8 δισ. ευρώ η ένεση στην πραγματική οικονομία – Επιδότηση τα 900 εκατ.

ΚΩΣ: Στα 1,8 δισ.ευρώ θα φτάσει το ποσό που θα διατεθεί στην πραγματική οικονομία από τον τέταρτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, από την οποία τα 900 εκατ. ευρώ θα είναι … [Read More...]

Άρης – Ολυμπιακός: Διπλό πρωταθλητή! Αφεντικό στο “Βικελίδης” και τη… Superleague οι Πειραιώτες

ΚΩΣ: Ο Ολυμπιακός έκανε εμφάνιση πρωταθλητή στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και πήρε πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1, το ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Άρη, για τη 10η αγωνιστική … [Read More...]

Κορονοϊός: “Παλεύουμε με τον θάνατο και χάνουμε συνεχώς!” Σε ψυχολογική κατάρρευση το προσωπικό στις ΜΕΘ

ΚΩΣ: Μια αδιάκοπη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου δίνουν νύχτα - μέρα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, ασθενείς που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό και παλεύουν να … [Read More...]