Γιάννενα: Σε ασφυκτικά δεμένο τσουβάλι βρέθηκαν 22 κουταβάκια

ΚΩΣ: []Written by: Kostoday | Published in: ΕλλάδαΔεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν την εικόνα που αντίκρισε μια κάτοικος των Ιωαννίνων, όταν υπέπεσε στην αντίληψή της ένα ασφυκτικά δεμένο τσουβάλι με 22 νεογέννητα κουταβάκια σε άθλια κατάσταση.
 
Η ίδια παρατήρησε το τσουβάλι σε κάδο απορριμμάτων, καθώς παρουσίαζε κινητικότητα και επειδή φοβήθηκε ότι μπορεί να πρόκειται για άνθρωπο, ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.
Αναλυτικότερα, μια κάτοικος της περιοχής αντελήφθη μια περίεργη κινητικότητα σε κάδο απορριμμάτων και φοβούμενη ότι μπορεί να επρόκειτο για άνθρωπο έσπευσε να ενημερώσει την Αστυνομία. Στη συνέχεια, όσοι βρέθηκαν στο σημείο αντίκρισαν τις φρικαλέες εικόνες, νεογέννητα κουταβάκια σε άθλια κατάσταση.
Τι απέγιναν τα κουταβάκια στα Γιάννενα
Με βάσει το ρεπορτάζ που έκανε η ΕΡΤ, τα σκυλάκια μεταφέρθηκαν στο κυνοκομείο και πλέον τους παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα για να μεγαλώσουν, αφού ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα μάτια τους. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννιτών, Νίκο Τσόλη, τα καλά νέα είναι ότι από τα 22 κουτάβια, παραπάνω από 9 έχουν ήδη υιοθετηθεί, αλλά δυστυχώς κάποια από αυτά δεν άντεξαν και πέθαναν. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι αρμόδιοι.
Ανησυχητική η κατάσταση στα ΓιάννεναΤο φαινόμενο των ασυνείδητων που σκοτώνουν ζώα είναι επαναλαμβανόμενο και εξαπλωμένο σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, τα Γιάννενα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κρατούν τα πρωτεία το τελευταίο διάστημα. Στις αρχές Οκτωβρίου είχαν βρεθεί επτά νεογέννητα κουτάβια νεκρά κλεισμένα σε τσουβάλι στον χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Το ίδιο έγινε και στις 22 Οκτωβρίου. Τρία ζωάκια με δεμένα άκρα βρέθηκαν πεταμένα σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αμπελιά και Μανωλιάσσα.
Επειδή η μέθοδος είναι η ίδια εικάζεται ότι οι αρχές θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους ενόχους. Σημειώνεται ότι στα Γιάννενα η κακοποίηση και δολοφονία κυρίως σκύλων αποτελεί σχεδόν εβδομαδιαία είδηση. Σε μια πόλη, όπου όλοι γνωρίζουν όλους μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλου που γέννησε δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί και κατά συνέπεια ο πιθανός υπεύθυνος.
Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες κάποιοι έριξαν φόλες και δηλητηρίασαν πάνω από πέντε αδέσποτα σκυλιά στην Άρνισσα, του νομού Πέλλας.
 https://www.enikos.gr/society/giannena-se-asfyktika-demeno-tsouvali-vrethikan-22-koutavakia/1709222/

Latest..

Ζημιές σε ολόκληρη τη Λέσβο από τους ισχυρότατους Νοτιάδες και τις καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΕΣΒΟΣ: Οι ισχυρότατοι Νοτιάδες και οι δυνατές καταιγίδες έπληξαν χθες το βράδυ ολόκληρη τη Λέσβο. Το λιμάνι της Μυτιλήνης χθες θύμιζε Βενετία αφού η Προκυμαία είχε πλημμυρίσει. Η … [Read More...]