Γιάννης Παππάς στον RV: “Η ανακοίνωση Φρατζάκη – Γαβαλά για το Νοσοκομείο της Κω, είναι copy paste ανακοίνωσης της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ” (audio)

ΚΩΣ: “Εκ του θεσμικού τους ρόλου, οι δύο κυρίες όφειλαν να διερευνήσουν τα όσα είπα για εκείνους που αποτρέπουν γιατρούς να πάνε στο νησί, αντί να απαντάνε με ένα μήνα καθυστέρηση, αντιγράφοντας μια κομματική ανακοίνωση”, δηλώνει ο βουλευτής
Με 20 και πλέον ημέρες καθυστέρηση απάντησαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Κω, Μαρία Φρατζάκη και του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Κω, Κατερίνα Γαβαλά, σε δηλώσεις που ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννης Παππάς, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη, είχαν κάνει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99.5, με την Ρένα Παυλάκη.Ο κ. Παππάς είχε πει πως “Τοπικοί μηχανισμοί ασκούν πιέσεις στους γιατρούς είτε για να παραιτηθούν, είτε για να μην έλθουν!” ( διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Η κα Γιασιράνη από την πλευρά της είχε δώσει πλήρη στοιχεία για τις ειδικότητες γιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο της Κω, καθώς και για τις ελλείψεις του, κατά την περίοδο εκείνη (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι οι δύο πρόεδροι άφησαν να περάσει σχεδόν μήνας για να αντιδράσουν, όχι όμως όπως θα άρμοζε λόγω της σοβαρότητας των λεχθέντων από τον βουλευτή, διερευνώντας ποιοι είναι εκείνοι και για ποιους λόγους παρεμποδίζουν τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κω, αλλά δίνοντας στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που προσιδιάζει περισσότερο σε κομματικό παρά σε επιστημονικό όργανο.
Ο Γιάννης Παππάς, μιλώντας σήμερα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δεν είδα τις προέδρους των δύο θεσμικών φορέων, κυρίες Φρατζάκη και Γαβαλά να ενοχλούνται, ούτε να αντιδρούν που η Κως είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που δεν εφαρμόστηκε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για δωρεάν Μαστογραφία. Γιατί άραγε; Είναι και οι δύο γυναίκες και θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ευαισθησία.
Δεν τις είδα να απευθύνουν κάλεσμα προς τους γιατρούς του νησιού να βοηθήσουν εθελοντικά και όχι με μπλοκάκι το Νοσοκομείο της Κω.
Θα περίμενα, όπως αρμόζει στον θεσμικό τους ρόλο, να διερευνήσουν όσα ανέφερα τότε, αν πραγματικά τις ενδιέφερε η λειτουργία του Νοσοκομείου της Κω. Δεν το έκαναν. Κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μου, να με ρωτήσει γιατί τα λέω όλα αυτά και ποιες καταστάσεις έχουν έλθει σε γνώση μου.
Γιατί δεν το έψαξαν; Γιατί δεν ρώτησαν τον Ουρολόγο, ποιοι του τηλεφωνούσαν για να μην πάει στην Κω; Γιατί δεν ρώτησαν τη γιατρό, που πήγε το πρωί στο Νοσοκομείο και έφυγε το μεσημέρι;
Αντιθέτως, αντιδρούν και χαρακτηρίζουν λόγια του αέρα τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το νέο Νοσοκομείο της Κω. Μήπως επειδή το Νοσοκομείο θα μεγαλώσει και θα έρθουν καθηγητές γιατροί και αυτό δεν αρέσει;
Αντιδρούν με καθυστέρηση ενός μήνα σε δηλώσεις μου με μια ανακοίνωση copy paste ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Βεβαίως η κα Γαβαλά ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ . Ας σταματήσουν λοιπόν να εκμεταλλεύονται κομματικά το χώρο της υγείας. Προσωπικά, για την υγεία δεν μιλάω κομματικά, μιλάω ανθρώπινα»
Ακούστε τον εδώ:
 https://www.facebook.com/watch/?v=623427428984124&t=518  
Ακολουθεί η ανακοίνωση των δύο Συλλόγων
Με έκπληξη και αγανάκτηση ακούσαμε τις δηλώσεις Βουλευτη και της Υπεύθυνης για την Υγεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ότι οι ιατροί και η Κωακη κοινωνία , συνωμοτούν για την διατήρηση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Κω για κομματικούς λογους. Η δε Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Κω είναι από τα καλύτερα στελεχωμένα στην Ελλάδα, δηλώσεις που υποδηλώνουν άγνοια επί του θέματος, συκοφαντικές για το ιατρικό σώμα, ατελέσφορες για την επίλυση των προβλημάτων και διχαστικές για την Κωακή κοινωνία!
Η αδυναμία στελέχωσης του Νοσοκομείου της Κω και τα παιχνίδια τοπικών παραγόντων έχουν γίνει αντιληπτά από τους πολίτες. Προκειμένου λοιπόν να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που έχουν αφήσει το νοσοκομείο χωρίς γιατρούς, επιλέγουν συνειδητά να τις μεταθέσουν. Ο κ. Βουλευτής που έχει λύση στα λόγια για όλα τα προβλήματα, δηλώνει σε συνέντευξη του περί «τενχητής κρίσης» και ότι «τοπικοί παράγοντες εμποδίζουν τη στελέχωση του Νοσοκομείου», χωρίς βεβαίως να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Όλα για τις εντυπώσεις, καταγγελίες στον αέρα, από αυτούς που μοιράζουν υποσχέσεις του αέρα. Επιπρόσθετα, μέλος της διοίκησης του Νοσοκομείου, επιτίθεται σε γιατρούς και εργαζομένους, επιρρίπτοντας τους ευθύνες για τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Επιτίθεται σε αυτούς που με αυτοθυσία και αίσθημα υψηλής ευθύνης και καθήκοντος υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά σε ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες, χωρίς να είναι υπερβολή ότι χάριν αυτών λειτουργεί ακόμα το Νοσοκομείο της Κω. Εσκεμμενα, καμία αναφορά δεν έχει γίνει στις απληρωτες αλλά δεδουλευμενες εφημεριες προηγούμενων ετών Νοσοκομειακών Ιατρών.
Το Νοσοκομείο αναλογικά με τον πληθυσμό έχει τεράστια κενά ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού .
Αυτοί που διοικούν, αυτοί που κυβερνούν, έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κάλυψη τους. Εάν δεν είναι ικανοί για αυτό, τουλάχιστον ας σιωπήσουν και να σταματήσουν να δημιουργούν κλίμα έντασης και οξύτητας στο νοσοκομειακό περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία.
Οι ιατροί της Κω δεν συγκαταλέγονται στο κοπάδι των πελατειακών και κομματικών σχέσεων και δεν ανέχονται την απαξίωση τους!
Οι ιατροί της Κω, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το Νοσοκομείο του νησιού, αναλαμβάνοντας ευθύνες οι οποίες αναλογούν σε όλη την ιεραρχία, πολιτειακή και διοικητική, και αντί να εισπράξουν ευχαριστίες αντιθέτως λοιδορούνται.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΚΩ                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΣΟΚ/ΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Φρατζάκη Μαρία                                                           Γαβαλά Κατερίνα

Πηγή – realvoice995.gr

Latest..

O… Βυθός των Καρδαμύλων

ΧΙΟΣ : Στιγμές από την πολύ πετυχημένη παρουσίαση του παραμυθιού "ΒΥΘΟΣ ώρα μηδέν" της Καρδαμυλίτισσας Δέσποινας Κασάπα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Τομέας της τοπικής Κοινότητας … [Read More...]

Η Μικρά Ασία προσεύχεται…

ΧΙΟΣ :  Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, Υπερτίμου και Εξάρχου Πάσης Ιωνίας για όλους τους Μικρασιάτες Προγόνους. … [Read More...]