Γιατί γεμίζουν οι πόλεις με προτομές του Ιπποκράτη; Πώς συνδέεται η πρωτοβουλία αυτή με τον ιαματικό τουρισμό

ΚΩΣ: Σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο θα τοποθετηθούν 35 προτομές του Ιπποκράτη, του πατέρα της Ιατρικής, από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, όπου η Ελλάδα διακρίνεται διεθνώς.
Μετά την Κύπρο, τη Λάρισα και το Βελιγράδι σειρά είχε το Βουκουρέστι, όπου η προτομή του πατέρα της ιατρικής κοσμεί ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Μια σημαντική πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτο Ιατρών, στο οποίο συμμετέχουν 18 ιατρικοί σύλλογοι Ελλήνων γιατρών.
«Δημιουργούμε έναν νέο προορισμό του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη για τους γιατρούς προκειμένου να εμπεδωθεί η Ελλάδα ως η πηγή της υγείας και της ευεξίας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πάντος, γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.
Ο ιαματικός τουρισμός είναι ένας ανερχόμενος κλάδος της οικονομίας, με χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό, που έρχονται στη χώρα μας για ιατρικές υπηρεσίες όπως θεραπείες γονιμότητας ή για ιαματική ιατρική.
Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη | ΕΡΤ

Latest..

Προβολές 7 επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην αίθουσα Πολιτιστικού συλλόγου Κάμπου – Τρίτη 28/6

ΙΚΑΡΙΑ: Το Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών Αιγαίου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία είναι ένας νέος πολιτιστικός φορέας στο Νομό Σάμου με έδρα τον … [Read More...]

Μωβ μέδουσες: Η περιοχή στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη έξαρση – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για την Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σάμο.

ΛΗΜΝΟΣ: Οι μωβ μέδουσες έχουν εξαπλωθεί στις ελληνικές θάλασσες και η εμφάνισή τους σε πολλές αποτελεί ένα ζήτημα που προβληματίζει τους λουόμενους, δημιουργώντας πρόβλημα σε … [Read More...]

Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων – Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

ΚΩΣ: Τις αεροπορικές συνδέσεις των βρετανικών αεροδρομίων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι οποίες είναι οι πιο «φερέγγυες» σε μια περίοδο όπου οι ακυρώσεις πτήσεων είναι καθημερινό … [Read More...]