Γιατί η Εκτίμηση των Πολύτιμων Λίθων Αποτελεί μια Πολύ Καλή Ιδέα

ΙΚΑΡΙΑ: Η νέα χρονιά έχει έρθει και είναι η ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες δραστηριότητες και να οργανώσουμε λίγο περισσότερο τη καθημερινότητά μας. Για αρχή, μια πολύ καλή ιδέα είναι να οργανώσουμε το σπίτι μας και τα υπάρχοντά μας. Σίγουρα, κατά τη διάρκεια της οργάνωσης, μπορεί να πέσουμε πάνω σε αντικείμενα που αγνοούμε και ξεχνάμε. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στη κατοχή τους μερικούς πολύτιμους λίθους, είτε το γνωρίζουν είτε και όχι. Πιο συγκεκριμένα, οι πολύτιμοι λίθοι είναι κρύσταλλα ή πετρώματα που εντοπίζονται κυρίως σε ποταμούς και στο υπέδαφος. Αναμφισβήτητα το πιο πολύτιμο μέταλλο, είναι το διαμάντι.  Η δυσκολία εύρεσης και εξόρυξης των συγκεκριμένων πετρωμάτων, είναι ο λόγος της υψηλής τους αξίας. Τα διαμάντια είναι υπέρλαμπρα, εντυπωσιακά πετρώματα που κατά κύριο λόγο τα συναντάμε σε κοσμήματα. 
Σε περίπτωση που έχετε στη κατοχή σας διαμαντένια κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα κατασκευασμένα με αυτό τον πολύτιμο λίθο, είναι βασικό να εξακριβώσετε την αξία τους.
Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό; Υπάρχουν πολλές εταιρείες στην Ελλάδα που προσφέρουν εκτιμήσεις πολύτιμων λίθων και βοηθούν όλους όσους επιθυμούν να μάθουν τη πραγματική αξία των κοσμημάτων τους.
Στο ikariaki.gr θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που αναζητάτε για το διαμάντι και για την σημασία της ανάλυσής του.

Η προέλευση του διαμαντιού

Για αρχή είναι σημαντικό να γνωρίζουμε λίγα πράγματα που αφορούν τη προέλευση διαμαντιού. Το διαμάντι είναι ένας πολύτιμος λίθος που είναι γνωστός σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από αυτό κατασκευάζονται τα πιο κομψά και περίτεχνα κοσμήματα που η κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει στη συλλογή της. Η εξόρυξη αυτού του λίθου είναι δύσκολη καθώς βρίσκεται πολύ βαθιά στο υπέδαφος της γης, και για αυτό το λόγο είναι μεγαλύτερο και το κόστος. Παρόλα αυτά, κάθε χώρα επενδύει σε αυτή τη διαδικασία για χρησιμοποιήσουν τα διαμάντια στη κοσμηματοτεχνία και στη δημιουργία βιομηχανικών εργαλείων. 

Η διαδικασία ανάλυσης

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ακριβώς γίνεται η ανάλυση κάθε διαμαντιού και το πως θα γίνει η ανάλυση των δικών σας πολύτιμων λίθων. Για αρχή, πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν 4 βασικοί παράγοντες βάσει των οποίων οι ειδικοί εξετάζουν και μελετούν το κάθε διαμάντι που βρίσκεται σε χέρια τους. Ο πρώτος παράγοντας αφορά τη καθαριότητα του πετρώματος, ο δεύτερος τη κοπή του, ο τρίτος το χρώμα του διαμαντιού και ο τελευταίος τα καράτια που ζυγίζει.

Γιατί να γνωρίζετε την αξία του διαμαντιού

Τέλος, θα σας λύσουμε την απορία του γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς την αξία ενός διαμαντιού ή άλλων πολύτιμων λίθων που ενδέχεται να έχει στη κατοχή του. Είναι σημαντικό να ξέρετε την αξία των πολύτιμων λίθων σας καθώς μόνο έτσι θα γνωρίζετε το πως πρέπει να τα φροντίσετε και να τα προστατέψετε κατάλληλα για να μη φθείρονται. Άλλωστε αν έχετε ένα πολύτιμο λίθο στη κατοχή σας, τότε σημαίνει πως έχετε μια μικρή περιουσία για την οποία δεν γνωρίζατε τόσο καιρό.

Latest..

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοπανάκης. Διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακή».

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα σε ηλικία 67 ετών ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός … [Read More...]

Βιβλικές εικόνες στην Τουρκία, νέος σεισμός 7.7R. Εκτιμήσεις για περισσότερους από 2000νεκρούς.(βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Έκτακτο – Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Λέσβο – Ενημέρωση για όλο το οδικό δίκτυο

ΛΕΣΒΟΣ: Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με σχετικές … [Read More...]

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΧΙΟΣ : Τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα νεκροί σ’ ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο με μετανάστες. Στα τραγικά αυτά περιστατικά που σφίγγεται το στομάχι και η καρδιά υπεύθυνοι δεν είναι … [Read More...]