Γιατρός στο σπίτι για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας – Όλος ο σχεδιασμός

ΛΗΜΝΟΣ: Το iatropedia.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαφές με το Υπουργείο Υγείας:
“Μας ζητήθηκε να διερευνήσουμε ποιοι γιατροί είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν αυτό το έργο. Εμείς περιμένουμε το υπουργείο να μας καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις του, ώστε να επικοινωνήσουμε με τα μέλη μας και να δούμε πόσοι γιατροί θα ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόσκληση”, επισημαίνει ο ίδιος.
Σε επεξεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, βρίσκεται και το θέμα της αποζημίωσης των γιατρών, δαπάνη που όμως δεν θα επιβαρύνει τον εμβολιαζόμενο πολίτη.
Υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα, είναι αυτοί που θα ευεργετηθούν από τη συγκεκριμένη δράση της Πολιτείας.
Πώς θα κλείνεται το ραντεβού για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό
Η διαδικασία για το κλείσιμο του ραντεβού των κατάκοιτων πολιτών, δεν θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.
Μέσα στις επόμενες μέρες, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα απευθυνθεί στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας, προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα των γιατρών. Αναζητούνται δε γιατροί όλων των ειδικοτήτων από τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.
Όταν θα ολοκληρωθεί η λίστα με τους διαθέσιμους γιατρούς, το Υπουργείο Υγείας θα αναρτήσει τα ονόματά τους ανά περιοχή. Οι ενδιαφερόμενοι με κινητικά προβλήματα που επιθυμούν να κάνουν εμβολιασμό στο σπίτι, θα παίρνουν τηλέφωνο και θα κλείνουν το ραντεβού τους απευθείας με τον γιατρό.
Η διαδικασία δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχιστεί και για τις τυχόν αναμνηστικές δόσεις που θα προκύψουν.
Πιο ευέλικτη διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών
Η ευέλικτη αυτή διαδικασία, σε συνδυασμό με την ευκολότερη αποθήκευση του εμβολίου της Johnson & Johnson -που μάλιστα επιτυγχάνει την ολοκλήρωση του εμβολιασμού σε μία και μόνη δόση- αναμένεται να επιταχύνει περαιτέρω το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Εάν μάλιστα, το πρόγραμμα λειτουργήσει απρόσκοπτα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να απλουστευθεί περαιτέρω, με τον εμβολιασμό στο σπίτι περιπατητικών ασθενών, ή ακόμη και στο ιατρείο του ιδιώτη γιατρού, μετά από ραντεβού.
Η χαλάρωση των διαδικασιών ενδέχεται να επιτρέψει τη μεγαλύτερη προσέλκυση ενδιαφερόμενων για εμβολιασμό. Ή ακόμα, να βοηθήσει στην προσέγγιση της πιο δύσπιστης απέναντι στους εμβολιασμούς ομάδας των συμπολιτών μας.
Η προσωπική επαφή με τον γιατρό ενδέχεται να βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση για την αξία του εμβολιασμού, αλλά και τη σπανιότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Latest..

Ολλανδία-Ουκρανία 3-2

ΙΚΑΡΙΑ : Η Ουκρανία επέστρεψε από το 2-0 μέσα σε ένα 4λεπτο στο φινάλε, αλλά η Ολλανδία ήταν ανώτερη και δικαιώθηκε με την καρφωτή κεφαλιά του Ντούμφριζ στο 85′, παίρνοντας … [Read More...]

Αυστρία-Β.Μακεδονία 3-1

ΙΚΑΡΙΑ : Η Αυστρία επικράτησε άνετα της Βόρειας Μακεδονίας για τον 3ο όμιλο και πέτυχε την πρώτη της νίκη σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το σκορ άνοιξε ο Λάινερ στο 18′, … [Read More...]

«Άγγιξε» το όνειρο ο Τσιτσιπάς

ΛΕΣΒΟΣ: Παρά το ιδανικό ξεκίνημα, όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να συνδυάσει τον πρώτο τελικό grand slam στην καριέρα του με τον τίτλο του … [Read More...]