Για πολεοδομικό σχεδιασμό και κλειστά προπονητήρια μπάσκετ, συναντήσεις του Δημάρχου στην Αθήνα

ΚΩΣ: Σημαντικές συναντήσεις, με θετικά αποτελέσματα για την Κω, πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.
Στον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά έθεσε το ζήτημα των τοπικών ρυμοτομικών σχεδίων στο Λινοπότη και στην Καρδάμαινα.
Ο Θεοδόσης Νικηταράς επισήμανε την ανάγκη αλλαγής και εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται, προτείνοντας τρόπους για την επίτευξη του.
Στο ίδιο θέμα, ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κω για την πρόθεση του να αλλάξει σύντομα το θεσμικό πλαίσιο.
Την συνάντηση του Δημάρχου με τον Υφυπουργό απασχόλησε επίσης το ζήτημα των πολεοδομικών θεμάτων του νησιού μας, τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια όπως αναφέρονται, τα οποία ήταν γνωστά παλαιότερα με τον όρο Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια.
Σε αυτό το σημείο αναμένεται άμεσα θετική εξέλιξη για την Κω. Τις επόμενες ημέρες θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος που θα εκπονήσει τις σχετικές μελέτες, ύψους 1,35 εκ. €, κόστος που χρηματοδοτεί το αρμόδιο υπουργείο.
Ο Θεοδόσης Νικηταράς συναντήθηκε επίσης με στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον 4ο κύκλο χρηματοδότησης έργων του Ταμείου Αλληλεγγύης, όπου ο δήμος Κω θα υποβάλλει το αμέσως επόμενο διάστημα, πρόταση για τη χρηματοδότηση κλειστών προπονητηρίων μπάσκετ στις δημοτικές κοινότητες.

Latest..

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]