Γιώργος Κυρίτσης: ‘’ ΠΟΙΑ ΚΩ ΘΕΛΟΥΜΕ;’’

ΚΩΣ: Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ – Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Τους τέσσερεις άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να στηρίζετε και να δίνει απαντήσεις ένα σοβαρό πρόγραμμα έργων κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Γ.Κυρίτσης.
“Δεν θα σταθώ στη διαδικασία σύνταξης του, τόνισε ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ- ΚΩΣ 2023, είναι άλλωστε χαρακτηριστική η αλλεργία αυτής της δημοτικής αρχής στις δημοκρατικές διαδικασίες και απ’ ότι φαίνεται δεν το λέω μόνο εγώ, το διαβάζω σήμερα και στο πρωτοσέλιδο της έγκριτης εφημερίδας Το Βήμα της Κω.
Θα αναφερθώ σε διαπιστώσεις και σε αυτά που πρέπει είναι ουσιαστικά η ψυχή ενός σοβαρού τεχνικού προγράμματος, δομημένου σύμφωνα με τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες ενός νησιού.Ενός Π.Ε. που πρέπει να απαντά στο ερώτημα ΠΟΙΑ ΚΩ ΘΕΛΟΥΜΕ.Για να απαντά όμως ένα Π.Ε. πρέπει να στηρίζεται σε τέσσερεις άξονες
1. Ένα Τ.Π. οφείλει να έχει σαφώς καθορισμένους στόχους.Οι στόχοι δεν αρκεί να αναφέρονται ως ευχολόγιο.Πρέπει με ρεαλισμό όχι μόνο να καταγράφονται αλλά πάνω απ’ όλα να υλοποιούνται βήμα-βήμα όλα εκείνα που διασφαλίζουν συνθήκες ανάπτυξης και βιωσιμότητας του τόπου, ειδικά στις μεγάλες προκλήσεις του Εθνικού και Διεθνή ανταγωνισμού.Καλύπτει την ανάγκη καθορισμένων στόχων και είναι ρεαλιστικό αυτό το Τ.Π;Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα πως ΟΧΙ.Όλες σχεδόν οι Κοινότητες στέλνουν τρία χρόνια τα ίδια έργα, γιατί απλά δεν κάνατε καμία από τις προτάσεις τους, ή αν κάνατε είναι μηδαμινά μπροστά στις ανάγκες.
2. Ένα Τ.Π. πρέπει να δημιουργεί συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης ολόκληρου του νησιού, των παραγωγικών του τάξεων και κάθε πολίτη χωριστά. Ισόρροπη ανάπτυξη σημαίνει αναλογικές επενδύσεις από το Δήμο σε όλο το νησί και σε όλους τους τομείς της οικονομίας.Το κάνετε αυτό; Όχι βέβαια.Δείτε κατανομή.Συνεχιζόμενα και νέα έργα και μελέτες από ίδιους πόρους:Δ.Ε. ΚΩ: 43,51%Δ.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ: 18,22%Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ: 14,79%Τα δε νέα έργα ανέρχονται στη Δ.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ στο τεράστιο ποσό των 185.000€ οι δε νέες μελέτες στο ιλιγγιώδες των 23.765,00€!Γίνεται όμως σοβαρή κατανομή και στου τομείς της οικονομίας;Όχι βέβαια.Οι επενδύσεις στον 3ο άξονα, τοπική οικονομία και απασχόληση, είναι το 16,56% δλδ 3.900εκ. από τα οποία τα 730χιλ είναι το OPEN MALL που σας παραδώσαμε, η ασφαλτόστρωση στα Βολκάνια και το Λινοπότη και το καταφύγιο αδέσποτων. ΟΛΑ χρηματοδοτούμενα.ΟΥΤΕ ένα ευρώ ο δήμος για τον τουρισμό, τον πρωτογενή και την τοπική οικονομία.
3. Ένα Τ.Π. πρέπει να είναι ειλικρινές και να πείθει για την υλοποίηση του.Αυτό που καταθέτετε, όπως και τα προηγούμενα, είναι αποκαλυπτικό της ανειλικρίνειας σας.Όταν ήδη έχετε την εμπειρία της αποτυχίας των τριών προηγούμενων Τ.Π. που ψηφίσατε έπρεπε να είχατε προσγειωθεί.Ένα Τ.Π. οφείλει να λέει αυτά που πρέπει και μπορούν να γίνουν. Οι πολίτες χόρτασαν από παχιά και μεγάλα λόγια.Αλήθεια και πράξεις θέλουν.
4. Ένα Τ.Π. τέλος πρέπει σήμερα να προετοιμάζει τον τόπο και τους πολίτες για την υλοποίηση τοπικής δράσης για τα επόμενα χρόνια. Να απαντά ΠΟΙΑ ΚΩ ΘΕΛΟΥΜΕ.Δυστυχώς ούτε αυτό μπορείτε.Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεστε σε ποια περίοδο ζούμε. Δυστυχώς δεν μπορείτε να είστε ειλικρινείς. Δυστυχώς δεν μπορείτε να δείτε μπροστά και να σχεδιάστε σωστά.
Ευτυχώς η παρένθεση της παρουσίας σας στη διοίκηση του νησιού κλείνει σε λίγους μήνες, η Κως όμως θα έχει χάσει τέσσερα πολύ σημαντικά χρόνια και θα μείνουν οι φωτογραφίες σας να σας θυμίζουν.
Σήμερα η Κως χρειάζεται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μια πολιτική που να είναι πολιτική δράσης και μια δημοτική αρχή ικανή να την υλοποιήσει.Οι πολίτες της Κω θέλουν απάντηση στο ερώτημα ΠΟΙΑ ΚΩ ΘΕΛΟΥΜΕ;Απάντηση που εσείς δεν μπορείτε να δώσετε.Οι πολίτες της Κω θέλουν προτάσεις και θέσεις για το παρόν και το μέλλον του νησιού, που εσείς δεν έχετε.Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλουμε για να ανατάξουμε την Κω είναι μεγάλη και επίπονη. Δε μας τρομάζει όμως.
Έχουμε δηλώσει πως εμείς θέλουμε να υπηρετούμε μόνο τους πολίτες της Κω και την Κω που είναι η ψυχή μας.
Έχουμε ταυτόχρονα πίστη στις δυνάμεις του λαού της Κω και αυτό το λαό διαβεβαιώνουμε πως καταθέτουμε τη ψυχή και τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία του. ”

Latest..

Συνάντηση Δημάρχου Λέρου Μ. Κόλια με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα για συνεργασία.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο και τον Α’ Αντιπρόεδρο Αντιστράτηγο Νικόλαο Χιόνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας μετά … [Read More...]

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος για το τραγικό συμβάν με τη συντριβή του αεροσκάφους της ΠΑ- Η συγκινητική ανάρτηση του Ν.Χαρδαλιά και το “Ήλιος θεός” που αφιέρωσε (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης  Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 … [Read More...]

Το νεκρό βρέφος στον Πολιχνίτο, η απαξίωση της δημόσιας φροντίδας υγείας. Η Μ. Κομνηνάκα στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

ΛΕΣΒΟΣ: Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 30 Γενάρη, το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα. Συνομίλησε με τους γιατρούς και … [Read More...]

Λήμνος : O Ήφαιστoς μεθοδεύει τις αντιδράσεις του για την “κλοπή” του Πρωταθλήματος Μπάσκετ .Στην Αθήνα το Δ.Σ για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.(βίντεο+ η επίμαχη προκήρυξη)

ΛΗΜΝΟΣ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την “κλοπή” όπως αποδεικνύεται του Πρωταθλήματος Εφήβων Μπάσκετ  της Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου. Το Δ.Σ του Ηφαίστου αφού κατέθεσε ένσταση πριν … [Read More...]