Γιώργος Κόκκινος-Γκούντμαν: Με απογοήτευση βλέπω το εμβληματικό άγαλμα “Γοργόνα” της μητέρας μου Ειρήνης Κοκκίνου, να..συμμετέχει στον προεκλογικό αγώνα των δημοτικών εκλογών της Καλύμνου!

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Επιστολή με σημερινή ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2023, έστειλε ο Γιώργος Κόκκινος-Γκούντμαν (Goodman),γιος της γλύπτριας Ειρήνης Κοκκίνου, δημιουργού του εμβληματικού αγάλματος “Γοργόνα” στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου ,με κοινοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ.
Στην επιστολή αυτή, εκφράζει την μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση του παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εμβληματικό άγαλμα «Γοργόνα» της μητέρας μου Ειρήνης Κοκκίνου, να……συμμετέχει στον προεκλογικό αγώνα των δημοτικών εκλογών της Καλύμνου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Στην επιστολή αναφέρεται, επίσης την επιθυμία της μητέρας του και δημιουργού του έργου: Σας υπενθυμίζω κύριε Δήμαρχε, ότι το 2014 που η δημιουργός της «Γοργόνας» μητέρα μου επισκέφθηκε την Κάλυμνο για την εκδήλωση στην οποία την τιμήσατε, έντονα φορτισμένη σας παρακάλεσε να μεταφέρετε το αγαπημένο της έργο από την απαράδεκτη θέση όπου βρισκόταν, σε κεντρικό σημείο της παραλίας και μάλιστα στο συγκεκριμένο, για να την βλέπει ο κόσμος. 
Η επιστολή καταλήγει: Η γλύπτρια Ειρήνη Κοκκίνου, δημιουργός της «Γοργόνας» και εγώ ο γιός της, κάτοχος των πνευματικών της δικαιωμάτων, σας καλούμε να μην ενδώσετε στις αχαρακτήριστες αντιδράσεις και να ολοκληρώσετε το βάθρο της στην νέα  εξαίρετη θέση, όπου θα είναι ορατή και προσβάσιμη από τους  επισκέπτες μας και όλους τους Καλύμνιους στους οποίους πρέπει να επιστρέψει και να αποδοθεί η «Γοργόνα μας» !!
Παραθέτουμε την επιστολή ως έχει:
Επιστολή Γιώργου Κοκκίνου -Γκούντμαν (Goodman)
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ- -ΓΚΟΥΝΤΜΑΝ  (GOODMAN)           
ΠΡΟΣ :
κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ  ΚΑΛΥΜΝΟΥ  
κ. ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :       
Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης Καλύμνου. 
 Αθήνα,3 Φεβρουαρίου 2023
Αξιότιμοι κύριοι,
Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εμβληματικό άγαλμα «Γοργόνα» της μητέρας μου Ειρήνης Κοκκίνου, να……συμμετέχει στον προεκλογικό αγώνα των δημοτικών εκλογών της Καλύμνου !!
Διότι δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση για το μένος κάποιων αναρτήσεων στο «facebook» εναντίον της τοποθέτησης του αγάλματος σε νέα θέση. (Ευτυχώς της μειοψηφίας διότι οι περισσότεροι την επικροτούν.)
Δυστυχώς το έργο τέχνης της μητέρας μου, έγινε προεκλογικό φέιγ βολάν, αφού οι διαφωνούντες με την παρούσα δημοτική αρχή, ξαφνικά βρίσκουν την προηγούμενη θέση….. θαυμάσια ! 
Δεν θέλω να τους ρωτήσω αν τα 20 χρόνια που η γοργονα ήταν εκεί, γνώριζαν πού βρισκόταν, ή την επισκέφθηκαν ποτέ στο αθέατο σημείο όπου είχε μεταφερθεί, όπου μάλιστα κινδύνευε να την βανδαλίσουν ή να την κλέψουν.
Σας υπενθυμίζω κύριε Δήμαρχε, ότι το 2014 που η δημιουργός της «Γοργόνας» μητέρα μου επισκέφθηκε την Κάλυμνο για την εκδήλωση στην οποία την τιμήσατε, έντονα φορτισμένη σας παρακάλεσε να μεταφέρετε το αγαπημένο της έργο από την απαράδεκτη θέση όπου βρισκόταν, σε κεντρικό σημείο της παραλίας και μάλιστα στο συγκεκριμένο, για να την βλέπει ο κόσμος. 
‘Ημουν παρών εγώ, ο συνεργάτης σας Δρόσος Ταυλάριος που ανέλαβε την διεκπεραίωση της μεταφοράς και άλλοι. 
Για την μητέρα μου, ήταν σαράκι που την έτρωγε,  η «κατάντια» και «κακομεταχείριση» όπως έλεγε της αγαπημένης της «Γοργόνας».
Όταν προχθές της έδειξα φωτογραφία του αγάλματος στη νέα θέση, παρά την κατάσταση της υγείας της, ο ενθουσιασμός της ήταν εμφανής.
Η ξεκάθαρη επιθυμία της Δημιουργού και Δωρήτριας του αγάλματος και εμένα που έχω τα πνευματικά του δικαιώματα, δεν θα έπρεπε να γίνουν σεβαστά ?!
Βρίσκουμε τη νέα θέση εξαιρετική (!)
Ελπίζω ότι θα συμφωνήσουν όλοι όταν τελειώσει το βάθρο του με τα βράχια που θα ντύσουν την κολώνα στήριξης και το δούν ολοκληρωμένο να αναβαθμίζει όλη την περιοχή.
Εκεί που τοποθετήθηκε τώρα, κάνει πάλι τη δουλειά της, να χαιρετά τα σκάφη που πηγαινοέρχονται. 
Εδώ τουλάχιστον υπάρχουν σκάφη και άνθρωποι να την δούν και να φωτογραφηθούν μαζί της. 
Η «Γοργόνα» βαρέθηκε 20 χρόνια ολομόναχη παρέα μόνο με τους γλάρους….
Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου. 
Η γλύπτρια Ειρήνη Κοκκίνου, δημιουργός της «Γοργόνας» και εγώ ο γιός της, κάτοχος των πνευματικών της δικαιωμάτων, σας καλούμε να μην ενδώσετε στις αχαρακτήριστες αντιδράσεις και να ολοκληρώσετε το βάθρο της στην νέα  εξαίρετη θέση, όπου θα είναι ορατή και προσβάσιμη από τους  επισκέπτες μας και όλους τους Καλύμνιους στους οποίους πρέπει να επιστρέψει και να αποδοθεί η «Γοργόνα μας» !!
Ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα του πολιτισμού της Καλύμνου.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.  
Με εκτίμηση ,
Γιώργος-Κόκκινος Γκούντμαν.
Αρχιτέκτων Μηχανικός. 

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]