Γνωρίζοντας με ποδήλατο τους εντυπωσιακούς Ηφαιστειακούς γεώτοπους της περιοχής της Στύψης.

ΛΕΣΒΟΣ:

Ένα αθλητικό γεγονός για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας οργανώνεται στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020. Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας STIPSI MTB, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Στύψης, στις πλαγιές του μεγάλου ηφαιστείου του Λεπέτυμνου. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 18:30  στην πλατεία της Στύψης.
Οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων θα αγωνιστούν σε διαδρομή που έχει σηματοδοτηθεί στις πλαγιές του ηφαιστείου του Λεπέτυμνου και μέσα στον οικισμό της Στύψης, ανάμεσα στα στενά δρομάκια και τις ανθοστόλιστες αυλές. Οι έντονες κλίσεις και τα σκαλοπάτια θα προκαλέσουν τους λάτρεις του ΜΤΒ σε ένα μοναδικό αγώνα.
Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΓΓΑ.
Ο αγώνας συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, και πολλών εθελοντών.
Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».
Στόχος της δράσης είναι μέσα από τον αγώνα STIPSI MTB, οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν παράλληλα τη φύση, τον πολιτισμό τα τοπία και τους εντυπωσιακούς Ηφαιστειακούς γεώτοπους της περιοχής της Στύψης.
Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Latest..

Για το γλέντι στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ : Από τη σύνταξη του περιοδικού Έχοντας μαζέψει όλο το ρεπορτάζ και βεβαίως κατόπιν ερωτήσεων που κάναμε στο χωριό Ακαμάτρα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. … [Read More...]

Καλό ταξίδι Τάσο.

ΧΙΟΣ : Δεν το πιστεύεις! Δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις όταν μέχρι προχθές αεικίνητος και παρών! Και όμως έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.    Νομίζω ότι ελάχιστοι συμπολίτες μας … [Read More...]

ΑΦΙΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ

ΧΙΟΣ : Μετά από καιρό έφτασαν στη Χίο μετανάστες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για περίπου 20 άτομα. Οι μετανάστες αυτοί, που αποβιβάστηκαν πριν λίγη ώρα στο … [Read More...]