Γ. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ: ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ – ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΧΙΟΣ : Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Όλοι θυμόμαστε ότι αυτό το τραγικό πολύνεκρο γεγονός είχε αιτία την άναρχη, δίχως σχέδιο δόμηση στην περιοχή, που εμπόδισε την διαφυγή και την διέξοδο προς τη θάλασσα των ίδιων των κατοίκων. 

Δυστυχώς στην περιοχή της Βολισσού συμβαίνει τα τελευταία χρόνια κάτι παρόμοιο και η κατάσταση εξελίσσεται ραγδαία σε Μάτι. 

Εκτός από το τεράστιο πρόβλημα του νερού, που είναι συνέπεια απόλυτη και άμεση της άναρχης αυτής και δίχως κανένα σχέδιο δόμησης και κατοίκησης, ο κίνδυνος για ολοκαύτωμα είναι υπαρκτός και μεγάλος, και δεν θα υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τους αρμόδιους της (μη) εφαρμογής των νόμων στην περιοχή. 

Η υπόθεση έχει εισαγγελική παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης εδώ και τέσσερις μήνες αλλά η αστυνομία, ίσως και για λόγους που ψιθυρίζονται στο χωριό, καθυστερεί.

Ο Φλεβάρης όμως κι αν φλεβισει, καλοκαίρι θα μυρίσει.

Και το καλοκαίρι αυτό θα είναι πιο σκληρό από το προηγούμενο. Η ανομβρία θα φέρει στέρεμα των πηγαδιών και καταπόνηση του υδροφόρου ορίζοντα από τις γεωτρήσεις. Με δεδομένο λοιπόν και το πρόβλημα του νερού, αν ω μη γένοιτο, ανάψει κάποια σπίθα στην περιοχή, θα έχουμε νεκρούς, ακριβώς όπως στο Μάτι. 

Ελπίζω οι εισαγγελικές αρχές να διαβάζουν τον τοπικό Τύπο. 

ΓΡΑΦΕΙ: Γ. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]