Γ. Μπουρνούς: Να βρεθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

ΙΚΑΡΙΑ :

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μυτιλήνης, εξαιτίας φορολογικών υποχρεώσεων προς τις Δ.Ο.Υ. 
Ο Γιάννης Μπουρνούς ανταποκρινόμενος στην επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης και γνωρίζοντας καλά το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός των Συλλόγων στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και της σχολικής κοινότητας, καθώς και την αναμφισβήτητη αναγκαιότητα να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την επίλυση των δυσλειτουργιών, που προκύπτουν από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2021
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Προβλήματα στη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από φορολογικές υποχρεώσεις προς τις Δ.Ο.Υ.».
Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών αναφορά με την επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης, με την οποία εκφράζεται η ανησυχία τους για τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εξαιτίας της υποχρέωσης κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων εκ μέρους των Συλλόγων.
Με αφορμή τις αρχαιρεσίες, αυτή την περίοδο, για την εκλογή των νέων Διοικητικών Συμβουλίων στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της χώρας, αναδείχθηκε, για μια ακόμα φορά, ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά στην υφιστάμενη υποχρέωση κατάθεσης φορολογικής δήλωσης από τους Συλλόγους.
Επισημαίνεται στην επιστολή ότι αρκετοί σύλλογοι, λόγω άγνοιας, δεν προβαίνουν ή δεν έχουν προβεί στο παρελθόν σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων για κάθε χρονιά μη εκπλήρωσης της συγκεκριμένης υποχρέωσης.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης αναφέρει, επίσης, ότι, ένεκα των ως άνω εκκρεμοτήτων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μη ανάληψης καθηκόντων από τα νεοεκλεχθέντα Συμβούλια, με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία να μην υπάρχει Σύλλογος. 
Με δεδομένα το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και της σχολικής κοινότητας και την αναμφισβήτητη αναγκαιότητα να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, σας καλούμε να προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την επίλυση των εκτεθέντων στην επιστολή προβλημάτων.
Σχετικά

Latest..

Ζημιές σε ολόκληρη τη Λέσβο από τους ισχυρότατους Νοτιάδες και τις καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΕΣΒΟΣ: Οι ισχυρότατοι Νοτιάδες και οι δυνατές καταιγίδες έπληξαν χθες το βράδυ ολόκληρη τη Λέσβο. Το λιμάνι της Μυτιλήνης χθες θύμιζε Βενετία αφού η Προκυμαία είχε πλημμυρίσει. Η … [Read More...]

Στη Σμύρνη κάποτε….

ΙΚΑΡΙΑ : Θεατρική παράσταση του Θανάση Σάλτα σε σκηνοθεσία Ιωάννα Μαστοράκη στο Θέατρο της Ημέρας. “Στη Σμύρνη κάποτε”. Ένα μουσικοθεατρικό έργο αφιερωμένο στην μυριοστόλιστη … [Read More...]