Δήμος Λειψών: Οι Λειψοί παραμένουν Covid-free προορισμός

ΚΩΣ: Πως οι Λειψοί παραμένουν Covid-free αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε ο δήμος Λειψών.
Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει πως παρά το γεγονός οτι τα rapid test έδειξαν θετικά 10 άτομα, ο μοριακός έλεγχος τους έδειξε αρνητικούς.
Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
Καταιγιστικές όσο και ανατρεπτικές είναι οι εξελίξεις στο νησί των Λειψών σχετικά με τον πρόσφατο εντοπισμό υποτιθέμενων κρουσμάτων Covid-19. Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου διενεργήθηκαν rapid tests σε δύο φάσεις σε είκοσι δύο άτομα που πρόσφατα επέστρεψαν στο νησί και από τα οποία εντοπίστηκαν 10 κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά.
Ωστόσο το υπερβολικά υψηλά ποσοστό των εντοπισμένων κρουσμάτων το οποίο και «άγγιξε» σχεδόν το 50% επί του συνόλου των ελέγχων, σε συνδυασμό με το γεγονός πως όλοι οι εντοπισθέντες εμφανίζονται ασυμπτωματικοί, δημιούργησαν μία ανησυχία.
Για τον λόγο αυτό, με τη μεσολάβηση και του Δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου και με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία αυτή την εβδομάδα, ακολούθησε την Κυριακή, μοριακός έλεγχος των κρουσμάτων στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Λέρου για τη διασταύρωση των αποτελεσμάτων, όπου προς έκπληξη όλων επήλθε η ολική ανατροπή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου από τον μοριακό αναλυτή του νοσοκομείου, κανένα από τα δέκα ύποπτα κρούσματα δεν επιβεβαιώθηκε! «Το αποτέλεσμα μας εκπλήσσει ευχάριστα αλλά δεν επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση» δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Μάγγος που μετά από πρωτοβουλία του και εσπευσμένη επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα αποφασίστηκε εκτάκτως η μετάβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο στους Λειψούς την προσεχή Τετάρτη, για τη διενέργεια μαζικών ελέγχων. Σκοπός του τρίτου κύκλου των ελέγχων μέσω του κλιμακίου, είναι η διασταύρωση και η πλήρης εξάλειψη του ενδεχομένου ύπαρξης κρουσμάτων. «Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, οι Λειψοί παραμένουν Covid-free προορισμός σε όλη την περίοδο της πανδημίας και μάλιστα μετά και την τουριστική σεζόν που προηγήθηκε και που σημειώθηκαν εντυπωσιακά ποσοστά πληρότητας έως και 100%, παρέχοντας ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Λειψών που ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση στη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης και την αποστολή κλιμακίου ΕΟΔΥ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου και το προσωπικό του, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Λειψών για την αδιάκοπη προσπάθεια.

Latest..

 Διακονείν, διακονιά , διακονία

ΧΙΟΣ :    Έχοντας την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εξετάζουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα μηνύματα, τα οποία εκπέμπουν εξαιρετικά γεγονότα, καθώς και ξεχωριστές ενέργειες, … [Read More...]

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΠΕ – Απολύουν αναπληρώτρια νηπιαγωγό τρίμηνης σύμβασης – Αφήνουν χωρίς Ολοήμερο το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας

ΛΗΜΝΟΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ Απολύουν αναπληρώτρια νηπιαγωγό τρίμηνης σύμβασης – Αφήνουν χωρίς Ολοήμερο το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας – … [Read More...]