ΔΕΝ ξεκινούν οι εργασίες για τον οδικό άξονα Καλλονής – Πέτρας

ΛΕΣΒΟΣ:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει ότι χθες το αρμόδιο Δικαστήριο ανέβαλε για τις 12-01-2022 τον προσδιορισμό τιμών μονάδας αποζημιώσεων για το έργο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΠΕΤΡΑΣ (Α΄ΦΑΣΗ) μετά από αίτημα των προσφυγόντων κατοίκων κατά του έργου στο Συμβούλιο Επικρατείας. Η εν λόγω δικαστική αναβολή επιφέρει αναβολή ενάρξεως εργασιών του έργου, η οποία είχε προγραμματισθεί προ του τέλους του τρέχοντος έτους.
Ο Περιφερειάρχης εκφράζει την βαθύτατη λύπη του για ένα έργο το οποίο αποτελεί πυλώνα αναπτύξεως για την Λέσβο.
—-
Διαβάζουμε από το αρχείο του Lesvosnews.net 10/03/2021
Καλά νέα! 19.650.000 ευρώ για το νέο οδικό άξονα Καλλονής-Πέτρας
Εγκρίθηκε σήμερα 10.03.2021 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  η δημοπράτηση του έργου με τίτλο: «ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ  (Α΄ ΦΑΣΗ)» προϋπολογισμού 19.650.000,00 € (με το ΦΠΑ).
Ένα έργο το οποίο «ξεμπλόκαρε» η Περιφερειακή Αρχή  του Κωνσταντίνου Μουτζούρη και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, δίνοντας ώθηση στην τουριστική και αναπτυξιακή αναβάθμιση της Λέσβου. Το έργο θα συνδέσει την Καλλονή με την οδό προς Στύψη από την διακλάδωση της Αγίας Παρασκευής, μειώνοντας κατά πολύ την απόσταση και προσφέροντας  μεγαλύτερη ασφάλεια στους οδηγούς.
Ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Στόχος της Περιφερειακής Αρχής και δικός μου ως Περιφερειάρχη, είναι η υλοποίηση μεγάλων έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα που θα δώσουν ώθηση στον τόπο μας.  Η  νέα οδική αρτηρία Καλλονής – Πέτρας αποτελεί την κορωνίδα της τουριστικής ανάπτυξης για  όλο το νησί και ειδικά για την Δυτική Λέσβου, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε αυτήν την πλευρά,  θα προσδώσουν  άλλη δυναμική στην τοπική κοινωνία. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου για την άψογη και αποδοτική προς όφελος των πολιτών συνεργασία που έχουμε όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο στο οποίο η συμβολή του είναι καθοριστική. Επίσης ευχαριστώ τον Δημήτρη Καπετανά.» 
                                                                       

Latest..

Σχεδόν 1 ίντσα βροχόπτωσης εχτές σε Πλωμάρι & Μυτιλήνη – Αναλυτικά μετεωρολογικά δεδομένα για 15/10/2021

ΛΕΣΒΟΣ: Σχεδόν 1 ίντσα βροχόπτωσης κατέγραψε εχτές Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 ο μετεωρολογικός μας σταθμός. Συγκεκριμένα το βροχόμετρο κατέγραψε 22,8mm που ισούνται με … [Read More...]

ΑΣΠΙ: Για τη Φωτιά στο ΧΑΔΑ Φυτέματος

ΙΚΑΡΙΑ: Οι απειλές και οι εκφοβισμοί των κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν δεκάδες φορτηγά επί σειρά ημερών να ξεφορτώνουν ανεξέλεγκτα υλικά (στρώματα, έπιπλα, κλαδέματα) στη … [Read More...]