Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ο τελευταίος ψεκασμός – Πότε ξεκινάει η ελαιοσυλλογή

ΛΕΣΒΟΣ:

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι η τελευταία  Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στη Λέσβο θα ξεκινήσει την  Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 για τα συνεργεία όλων των Κοινοτήτων του νησιού.
Το φυτοπροστατευτικό προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί  είναι το DECIS PROFI 25 WG (δραστική ουσία deltametrin).
H συλλογή ελαιοκάρπου θα πρέπει να ξεκινήσει 7 ημέρες μετά την ημερομηνία ψεκασμού της κάθε περιοχής για να μην προκύψουν υπολείμματα  στο ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές.
Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος της Δακοκτονίας.
Γι΄αυτό και παρακαλούνται:
 1) Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.
Επισημαίνεται ότι όσοι πρόκειται να ξεκινήσουν την συλλογή  του ελαιοκάρπου πριν την παρέλευση των 7 ημερών, θα πρέπει να ειδοποιήσουν τους Αρχιεργάτες των περιοχών τους να μην ψεκάσουν τα ελαιοκτήματά τους.
2) Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να έχουν τοποθετημένες παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.
3) Οι Δήμοι, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Latest..