Διήμερο δραστηριοτήτων από την ΚΝΕ Λέσβου με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών

ΛΕΣΒΟΣ:

Ολοκληρώθηκε το διήμερο δραστηριοτήτων της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ με αφορμή της Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών.Στα πλαίσια του Διημέρου, την Παρασκευή 26 Ιούνη πραγματοποιήθηκε τουρνουά Μπάσκετ 3on3 στο γήπεδο των ΕΠΑΛ με σύνθημα “ Καρφώνουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά”.
Ενώ τη δεύτερη μέρα, το Σάββατο 27 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – παρουσίαση της μπροσούρας της Επιτροπής κατά των ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ, στο πάρκο Χατζηδήμου όπου μίλησε ο γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ, Δημήτρης Ευσταθίου. Στην ομιλία του ανέδειξε γιατί φέτος η συζήτηση αυτή ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά χρειάζεται να ανοίξει πιο πλατιά μέσα στη νεολαία με βάση τα δεδομένα που διαμόρφωσε η περίοδος της καραντίνας. Ανέδειξε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα οξύνθηκαν τα αίτια, όπως η ανασφάλεια, ο φόβος, η αβεβαιότητα που οδηγούν τους νέους στη χρήση. Ακόμα, έθεσε πως η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στην οποία τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, σημαίνει πρώτα από όλα πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού που γεννά και αναπαράγει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, αφού γεννά τεράστια αδιέξοδα στην καθημερινότητα των νέων. 
Από τα ερωτήματα που ακολούθησαν μετά την εισηγητική ομιλία,  όπως “ Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει σήμερα”, “Γιατί η νομιμοποίηση δεν μπορεί να μειώσει το ποσοστό χρήσης”, και άλλα, φάνηκε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός και ενδιαφέρον γύρω από τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.  

Latest..

Η Πόλις εάλω;

ΧΙΟΣ : Αναρωτιέται κανείς, εάν για δεύτερη φορά στην ιστορία του γένους των Ελλήνων βιώνουμε και πάλι την άλωση της Πόλης.Σε καιρό μάλιστα ειρήνης και προόδου, κατοχύρωσης των … [Read More...]

31 νέα κρούσματα κορονοϊού

ΛΕΣΒΟΣ: Σε 31 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. … [Read More...]