Διαμαρτυρία των δικαστικών υπαλλήλων για τη λειτουργία των δικαστηρίων

ΚΩΣ:
Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων εν μέσω lockdown.
Σε ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι με τη νέα Κ.Υ.Α. που αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, επιτρέπεται «να εκδικάζεται πολύ μεγαλύτερος αριθμός υποθέσεων απ’ ό,τι στο πρώτο «πιο ελαφρύ» κύμα της πανδημίας, με τη λογική αφενός μεν να μην χρειαστεί να αποζημιώσουν κατά το χρονικό διάστημα του lockdown τους πράγματι πληττόμενους από την αναστολή δικηγόρους, αφετέρου δε για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (βλέπε π.χ. διενέργεια συναινετικών προσημειώσεων), την ίδια στιγμή που μικρές επιχειρήσεις βάζουν «οριστικό λουκέτο» και χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν και πάλι τη δουλειά τους».
Οι συνδικαλιστές δικαστικοί υπάλληλοι τονίζουν επίσης ότι «τα Δικαστήρια μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, μόνο αν ληφθούν τα μέτρα προστασίας που έχουν προτείνει, μόνο αν καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά στις δικαστικές υπηρεσίες ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αποφυγής του συγχρωτισμού στις Γραμματείες, μόνο αν αναβαθμιστούν οι υλικοτεχνικές υποδομές».

Latest..