Διαμαρτύρονται οι δήμαρχοι «κόκκινων» περιοχών για την επαναλειτουργία των σχολείων-Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Καλύμνου

ΚΩΣ: Επαναλειτουργούν από χθες τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη την χώρα, μετά από δύο μήνες «λουκέτου».
Ωστόσο, σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο, που βρίσκονται σε πιο αυστηρό lockdown, οι δημοτικές αρχές διαμαρτύρονται για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, εκτιμώντας ότι αυτό θα συντελέσει στην διασπορά της νόσου.
Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα της Καλύμνου και της Βοιωτίας, περιοχές οι στις οποίες ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, καθώς υπήρξε εκτεταμένη διασπορά κοροναϊού.
Όπως εξήγησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, το αίτημα του προς το υπουργείο Παιδείας ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία στο νησί.
«Ζητήσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία, όλες οι δημοτικές παρατάξεις διότι η μαθητική κοινότητα είναι 1500 άτομα. Εν τω μεταξύ είμαστε στην κόκκινη περιοχή» σημείωσε, λέγοντας ότι χθες το 30% των μαθητών δεν πήγαν στο σχολείο οικειοθελώς.
Παράλληλα, ο δήμαρχος, ενημέρωσε όπως είπε για το αίτημα του την γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, την κ. Γκίκα, αλλά και τον Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά.
«Χθες άνοιξε μια δομή για άτομα με ειδικές ανάγκες. Σήμερα κλείνει λόγω κρούσματος» ανέφερε, τονίζοντας πως «εάν εδώ υπάρχει εξάπλωση του ιού εδώ, τα πράγματα θα είναι δύσκολα».
«Γιατί η υπουργός έχει αυτή τη στάση; Να δώσουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων στις κόκκινες περιοχές. Γιατί μας αντιμετωπίζουν έτσι;» σημείωσε ο δήμαρχος της Καλύμνου.

Η «κόκκινη» Βοιωτία«Πολύ δύσκολα» χαρακτήρισε τα πράγματα ο δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς.
Όπως εξήγησε, η εκτεταμένη διασπορά σε Αλίαρτο, Λιβαδιά και Θήβα, οδήγησε σε λουκέτο όλο το νομό. Μάλιστα, σε ότι αφορά στον Αλίαρτο, επισήμανε ότι η διασπορά προήλθε από κηδεία.
Έτσι, με τη σειρά του, αποκάλεσε «παράδοξη» την επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς, συνέχισε, επικρατεί συνωστισμός έξω από τα σχολεία.
«Είναι ένα λάθος μήνυμα που μπερδεύει τον κόσμο» υπογράμμισε.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Latest..

Με δώρο ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι για κάθε μαθητή της Πάρου ξεκινάει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σωστής διαχείρισης πλαστικού

ΙΚΑΡΙΑ: Την εβδομάδα αυτή κάθε ένας από τους 1.137 μαθητές και 128 εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων της Πάρου παρέλαβε το δικό του επαναχρησιμοποιούμενο μεταλλικό μπουκάλι από … [Read More...]

Μ.Θεοδωρίδου : Οι μεταλλάξεις δεν είναι ικανές να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

ΛΕΣΒΟΣ: Ευρεία χαρακτήρισε την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού η καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών … [Read More...]

Μ.Θεμιστοκλέους : Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες, αν παραδοθούν στην ώρα τους τα εμβόλια

ΛΕΣΒΟΣ:    Εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, έως την αρχή του καλοκαιριού το μεγαλύτερο μέρος των ευάλωτων … [Read More...]