Δυναμική διαμαρτυρία νοσηλευτών στη Μυτιλήνη – Ζητούν ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο

ΛΕΣΒΟΣ:

Πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρονια μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης είχε τόση συμμέτοχη.Οι ΔΕ νοσηλευτές, μαζί  με  την συμπαράσταση συνάδελφων ΤΕ και ΠΕ διαμαρτυρηθήκαν για την πρόθεση της κυβέρνησης να μην εντάξη τους ΔΕ νοσηλευτές στον νοσηλευτικό κλάδο που ετοιμάζει.
Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα αντιδρούν στην διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Υγείας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η οποία αφορά τη σύσταση δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.
ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ
Στρατής Σαμαράς  –  Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης (ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ).
——
Δήλωση Γιάννη Μπουρνού για τη σημερινή στάση εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Εκφράζω τη στήριξή μου στις κινητοποιήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει –μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου – δύο χωριστούς κλάδους για το νοσηλευτικό προσωπικό. Η θέση της κυβέρνησης για σύσταση ξεχωριστών κλάδων με ΠΝΠ οδηγεί στην όξυνση των αντιθέσεων και διχάζει τους νοσηλευτές, που εργάζονται στα νοσοκομεία, σε μια στιγμή μάλιστα που έχουν ριχτεί ολόψυχα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοϊό.
Τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 8,4 νοσηλευτές ανά 1000 κατοίκους, ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι 2,9 νοσηλευτές και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κικίλια αρκούνται σε κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, αντί να ενισχύσουν αποφασιστικά έναν κλάδο που διαδραματίζει τόσο νευραλγικό ρόλο.
Ως ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο της ενοποίησης του νοσηλευτικού κλάδου, μια μεταρρύθμιση που προετοιμάσαμε νομοθετικά ως κυβέρνηση, αλλά δεν προλάβαμε να εφαρμόσουμε λόγω των πρόωρων εκλογών. 
Μια ενοποίηση με ρυθμίσεις συνταξιοδοτικές (μείωση χρόνου εργασίας), μισθολογικές (αυξήσεις μισθών), που θα συμπεριλαμβάνει τις σημερινές διακριτές κατηγορίες Νοσηλευτών / Μαιών/τών (ΠΕ-ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β. Νοσηλευτών (ΔΕ). 
Με την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα, την κάλυψη των οργανικών κενών μέσω προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού, την επικαιροποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων και των νοσηλευτικών ειδικοτήτων.
Αλλά και με ένα νέο πλαίσιο θεσμικής αναβάθμισης του κλάδου, μέσω της σύστασης Νοσηλευτικών Επιτροπών (ΝΟΕ) σε κάθε ίδρυμα, της επαναλειτουργίας του θεσμικού οργάνου της ΕΣΑΝ, ως συνομιλητή της πολιτείας. 
Γιατί, καλά τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, αλλά μόνο με τέτοια μέτρα αποφασιστικής στήριξης του νοσηλευτικού κλάδου θα αποδείξουμε στην πράξη το σεβασμό μας στο λειτούργημα που επιτελούν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριές μας.

Latest..

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΧΙΟΣ : Απάντηση του Εργατικού Κέντρου Χίου στον Πρόεδρο της ΕΜΧ, Γ. Τούμπο:  Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου στην συνέντευξη του δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι η Ε. Μ. Χ … [Read More...]

Τα συγχαρητήρια του Χ. Αθανάσιου στις ομάδες μπάσκετ Παπάδου και Παναγιούδας : να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους τη νέα χρονιά

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή την άνοδο του ΑΠΣ Παπάδου Γέρας στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών και του Θησέα … [Read More...]

Η ΕΓ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΧΙΟΣ : Ανακοίνωση της Ε.Γ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα την πρακτική και πολιτική του αντιδημάρχου καθαριότητας , ο οποίος , παραβιάζοντας … [Read More...]