ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» ΣΤΑ ΨΑΡΑ

ΧΙΟΣ :
Δύο νέα προγράμματα – «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας» – θα τρέξουν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» και στο νησί μας.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα αναλάβουν και το συντονισμό.
Πιο συγκεκριμένα:

• Τα Αθλητικά Μονοπάτια ενώνουν τις δυνάμεις τους με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point (TTP), προσφέροντας σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη δυνατότητα διεξαγωγής εκπαιδευτικού εργαστηρίου επαγγελματικού προσανατολισμού, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα, θα υποστηρίξει τα παιδιά Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου στην λήψη των καλύτερων δυνατών επιλογών για το μέλλον τους.
• Σε συνεργασία με τον δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD υποστηρίζουμε τη δημιουργία 3μηνης ηλεκτρονικής διανησιωτικής εφημερίδας.

Η ιδέα πυροδοτήθηκε από την επιθυμία των διοργανωτών να δώσουν εφόδια και την ευκαιρία στα παιδιά των απομακρυσμένων νησιών να εκφραστούν με μία κοινή φωνή, μέσω της δημιουργίας μίας κοινής ηλεκτρονικής διανησιωτικής εφημερίδας καθώς και την πρόσκληση των συμμετεχόντων στην Αθήνα για τη παρακολούθηση δημοσιογραφικού workshop στο χώρο του iMEdD καθώς και επίσκεψη σε real newsroom.
Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τη δεξιότητα του γραπτού λόγου που θα τους βοηθήσει να εξερευνήσουν ποικίλα γνωστικά μονοπάτια και άρα μέσω της διαδικασίας αυτής να καταφέρουν να εξελιχθούν, να εξωτερικεύσουν τις απόψεις τους, να αλληλεπιδράσουν με τα υπόλοιπα νησιά, να αποτυπώσουν και να προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου τους και τέλος, να αισθανθούν την ικανοποίηση της κοινής δημοσιογραφικής δημιουργίας.

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]