Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού  η αρχιτεκτονική προμελέτη στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου Μπούρτζι στην Αγία Μαρίνα Λέρου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η προμελέτη που αφορά το Μπούρτζι στην Αγία Μαρίνα Λέρου.
Ειδικότερα, στην  απόφαση  αναφέρει τα  τα εξής:
Αποφασίζουμε :
Την έγκριση της αρχιτεκτονικής προμελέτης στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου Μπούρτζι στην Αγία Μαρίνα Λέρου, με τους εξής όρους:
1. Να εκπονηθεί, στο πλαίσιο εκπόνησης της οριστικής μελέτης αποκατάστασης, εδαφοτεχνική μελέτη, η οποία θα πρέπει να επιλύσει όλα τα προβλήματα των καταρρεύσεων που αντιμετωπίζει το ανατολικό πρανές του βραχώδους εξάρματος.
Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής να εκτιμηθεί η κατάσταση και των δύο άλλων πρανών, βόρειου και δυτικού, για το κατά πόσο θα πρέπει να προταθούν και σε αυτά στερεωτικές εργασίες.
2. Με βάση τη σχεδιαστική και φωτογραφική τεκμηρίωση των αρχών του 20ου αι., αλλά και παλαιότερων, να εξεταστεί η δυνατότητα ανάκτησης του αναπτύγματος του ανατολικού περιβόλου του φρουρίου, έως το ύψος που μπορεί να τεκμηριωθεί από τις απεικονίσεις αρχείου.
3. Μετά την ανασκαφική έρευνα στο εσωτερικό του φρουρίου να γίνει προσπάθεια τεκμηρίωσης της θέσης ή των θέσεων κλιμάκων ανόδου στη στάθμη του περιδρόμου. Εάν εντοπιστούν τέτοια στοιχεία, σε αυτές τις θέσεις να προταθεί η θέση της νέας κατασκευής κλιμακοστασίου ανόδου στη στάθμη του περιδρόμου, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του φρουρίου.
4. Να προβλεφθεί η κατασκευή κιγκλιδωμάτων στα επικίνδυνα σημεία του αναπτύγματος του περιβόλου για την προστασία των επισκεπτών.
Ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας ευχαριστεί την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον κ. Σταμάτη Μπονάτσο Αρχαιολόγο του Υπουργείου Πολιτισμού, την κα Μαρία Μιχαηλίδου Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, τους Διευθυντές και τους υπαλλήλους του Δήμου μας καθώς επίσης και τους συνεργάτες του.

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]