Εκδήλωση για την Αιγνουσιώτικη ναυτιλία στο Ίδρυμα Ευγενίδου

ΧΙΟΣ :

Εκδήλωση με θέμα «Συλλογικότητα & Υπέρβαση: Η διεθνής διάσταση της Οινουσσιακής Ναυτιλίας», πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, 12 Μαΐου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώνεται από την Isalos.net, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων των Οινουσσών, Αιγνουσιώτες επικεφαλής και διευθυντές ναυτιλιακών οίκων, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και αξιωματικοί Ε.Ν. θα παρουσιάσουν τις συνθήκες μέσα από τις οποίες η ναυτιλία των Οινουσσών κατόρθωσε να εδραιωθεί ως σημαντική κοιτίδα επιχειρηματικότητας και ναυτοσύνης με διεθνή εμβέλεια.
Η συζήτηση θα εστιαστεί τόσο στη ναυτική παράδοση των Οινουσσών, όσο και στις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και λήψης στρατηγικών αποφάσεων, που διέκριναν -και εξακολουθούν να διακρίνουν- τους Αιγνουσιώτικους ναυτιλιακούς Οίκους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν επίσης δύο ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, τα οποία αναδεικνύουν αφενός τη μοναδικότητα του Αρχιπελάγους των Οινουσσών και αφετέρου τη ναυτική παράδοσή του.
Η επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με τη συνεργασία του Δήμου Οινουσσών, του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών» και του Ταμείου Ευπραγίας Οινουσσών στις 12 Μαΐου 2022 και ώρα 18:30 – 20:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα (είσοδος από Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο).
Θα συμμετάσχουν οι:– Γεώργιος Δανιήλ, Δήμαρχος Οινουσσών– Ιωάννης Γ. Λυγνός, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών»– Δημήτρης Λύρας, Ulysses Systems– Ανδρέας Φουντούλης, καπετάνιος-Μέλος Δ.Σ. ΠΕΠΕΝ & HSQE Manager, TMS Bulkers Ltd.– Ελένη Θανοπούλου, Καθηγήτρια- Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών- Πανεπιστήμιο Αιγαίου– Δρ. Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής, Ναυτικά Χρονικά & Isalos.netΤη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Ιωάννης Λαγούδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κώστας Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει ξενάγηση στην Επετειακή Έκθεση για τα 90 χρόνια των Ναυτικών Χρονικών, η οποία φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Latest..

Κατιμέρια ανεβατά από τη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ: Η κ. Μαρία Μαρκάκη-Γκαράλη ξέρει από καλό κρασί. Στο οικογενειακό οινοποιείο τους στο Κουρούνι της Λήμνου παράγουν μοναδικά κρασιά με βάση τις ντόπιες … [Read More...]

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και σταθμούς αυτόματης φόρτισης ανακοίνωσε ο Δήμος Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Εγκρίθηκε κι έλαβε Απόφαση Ένταξης ένα ακόμα έργο που διεκδίκησε ο Δήμος Ικαρίας μέσα από την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε … [Read More...]

Λύση για το κτιριακό της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αναζητά ο Κ. Μουτζούρης

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 20.05.2022 με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ξενοφώντα … [Read More...]